България
Американската арендби звезда ABRA с концерт в YALTA на 21 юли

Американската арендби звезда ABRA с концерт в YALTA на 21 юли

Изгряващата американска арендби певица ABRA пристига за първия си концерт в София по случай шестия рожден ден на Boyscout в YALTA Club. Звездата на хип-хоп лейбъла Awful Records има зад гърба си няколко успешни сингъла, едно EP и дебютния албум Rose от 2015, който спечели вниманието на The New York Times, Pitchfork, Vice, Dazed и Complex и влезе в ежегодната Boyscout класация на най-добрите албуми за годината. България е една от първите страни, в които ABRA ще представи предстоящия си мини-албум Princess, и единствената балканска държавa от европейското турне на певицата, което ще мине през Великобритания, Германия, Швеция, Холандия, Белгия, Полша и Чехия, месеци преди участието й на престижния фестивал Pitchfork в Париж през есента.

d7uexsqgglhwk0jaxvov

Американка по паспорт, ABRA прекарва първите си осем години в Лондон. Мисионерското й семейство възпитава любовта й към музиката от дете. Съзнателният живот на ABRA започва в Атланта, където хилавото цветнокожо момиче с британски акцент и амбиции да бъде арендби и поп изпълнител трудно се вписва. Чувството за отчуждение и различност намира отдушник в музиката, която ABRA записва в импровизирано студио в стаята си. Започва с кавъри на рап песни в социалните мрежи, които я вкарват в полезрението на хип-хоп лейбъла Awful Records, и минава през демо записи в домашни условия, за да стигне до голямата сцена. Залага на минималистични и експериментални бийтове, вглъбени текстове и силната харизма на млад изпълнител с характерна гледна точка, сериозна чувствителност и ярка естетика, за да застане редом до FKA twigs и Kelela в списъка на най-обещаващите млади жени на световната музикална сцена в момента.

Концертът на Abra е в четвъртък, 21 юли, в столичния Yalta Club. Билетите са по 20 и 25 лева и могат да бъдат закупени от в мрежата на Eventim и на място в Yalta Club. Местата са ограничени. Събитието се осъществява с любезната подкрепа на Мтел и Yalta Club, както и с медийното партньорство на Фалшименто, 12 Magazine и Under The Line.