България
John Digweed – Коледният подарък от Метрополис този декември!

John Digweed – Коледният подарък от Метрополис този декември!

21 декември е най-късият ден от годината, което означава и най-дългата нощ. По стари поверия, в тази нощ се сбъдват най-съкровенните желания. И макар да не сме суеверни, то е нужно да отбележим, че почитателите на техното трябва да са били много послушни тази година, тъй като в събота вечерта Метрополис ще отбележи последното си голямо парти за 2019.

В паметната нощ, феновете на електронната музика получават шанса да изпратят подобаващо годината с любимите на поколения наред  Властелини на доброто настроение, които ще ни подарят положителен заряд от сцената на Интер Експо Център София.

Заедно с тях в магическата нощ ще вземат участие и специалните гости за вечерта: диджеят на всички диджеи – Джон Дигуид и българското дуо, превърнали се в посланици на българското техно по света, собствениците на лейбъла Сет Абаут – Методи Христов и Галя.

Четири прични да очакваме събота с нетърпение:

  1. Датата – първият почивен ден от коледната ваканция. Повечето хора биха казали, че това е ден за мързелуване, ние бихме казали, че всяко начало трябва да се отбележи подобаващо, защото то дава тон на цялата ни почивка.
  2. Джон Дигуид – DJ номер 1 в класацията на списание DJ Mag; първият (заедно със Саша), който издава официална миксирана компилация – Renaissance, с което дава началото на цял нов жанр в музикалната индустрия, първото мобилно парти в Америка организирано като истинско рок турне – със собствени звук и осветление – Delta Heavy. За 6 седмици близо 100 000 души танцуват на партитата, които обикалят най-големите aмерикански градове, с което се поставя началото на електронните фестивали в САЩ. Като продуцент и собственик на една от най-престижните грамофонни компании в света, Дигуийд издава повечето от емблематичните парчета за прогресив и техно музиката за последните 20 години. Неговата песен “For what you dream of” е включена в саундтрака към култовия филм на Дани Бойл “Trainspotting”. След близо 2 годишно отсъствие той се завръща на Метрополис.
  3. Методи Христов и Галя –  единственото участие на дуото в София за 2019 година. Методи Христов започва музикалната си кариера преди повече от 15 година в емблематичните за българската електронна сцена клубове Какао Бийч и Червило, за да стане един от най-изявените български артисти зад граница. Галя е сред най-бързо развиващите се ди джеи и продуценти в България и тази година буквално “превъртя” земното кълбо с участията си в Япония и на фестивала Крийм филдс във Великобритания. Преди 4 години двамата създават лейбъла Сет Абаут, който гордо павира своя път към електронния небосвод. Изключително качествената продукция на Методи попада в сетовете на повечето техно звезди, а легенди като Дани Теналия, Денис Ферер и групата Гус Гус се обръщат към него, за да ги ремиксира. За 2019 година той има впечатляващите 3.2 милиона слушания и 835 хиляди слушатели от 72 държави в най-популярния сайт за музика Спотифай.  И това не е случайно, тъй като неговият звук е толкова характерен, че дори в пиратската мрежа има пакети за композиране, които носят неговото име. За краткото си съществуване, Сет Абаут има повече от 40 качествени издания на емблематични за техно музиката артисти като Тийнейдж Мютантс, Гус Гус, Уто Карем, Кристиян Хорнбостел и разбира се, Методи и Галя.
  4. Пълният състав на Метрополис, на една сцена, в една вечер.