България
Yalta club посреща Dubfire тази събота

Yalta club посреща Dubfire тази събота

За да изпратим тази година подобаващо, малко преди самия й край, на 14 декември, ще посрещнем американския диджей от ирански произход, Ali Shirazinia, познат кaто DUBFIRЕ – артистът, който даде силен старт на 2013-та в Yalta Club и беляза по особен начин с въздействащото си присъствие родната музикална сцена.

 „Старая се да имплементирам пънк етиката в музиката, която правя – тя трябва да е разстърстваща, новаторска, неповторима и органична,“ споделя Dubfire.

С подобна нагласа, не е изненада успехът, който стои зад един от кралете на техното. Признат в световен мащаб като един от най-бързо развиващите се и разностранни артисти в електронната музика, Dubfire продължава да носи пионерскoто звучене, с което става известен като част от забележителното дуо Deep Dish, основано през 1991 г.  Заедно със своя партньор Sharam Tayebi бързо покоряват музикалната хаус сцена. Зад първия им успех стои издаването на ремикса на De’Lacy „Hideaway“ през 95-та година, който ги записва в каталога с вечните денс класики и ги отвежда убедително към спечелването на Грами за работата им по ремикса на парчето на Dido “Thank you”. Следват множество международни признания и награди за феномена Deep Dish до 2006 година, когато Dubfire решава да съсредоточи усилията си върху изграждането на самостоятелна кариера.

В нощта на 14-и декември ROOM 1 ще събере цялата тази съвкупност от качества, които Dubfire притежава. Прочут с безкрайните си сетове, основателя на лейбъла SCI+TEC, ще даде най-доброто от себе си за любимата си публика. В същата зала може да чуем и достойния за адмирации Liubo Ursiny, които през годините печели доверието на Dubfire като професионалист и приятел. Ето защо Ursiny е името, на което американския диджей разчита и в чиято компания се чувства най-комфортно зад пулта.

В ROOM 2 пък феновете на електронната музика ще бъдат посрещнати от австралийския дижей Sonny Fodera. Роден и израснал в Австралия, Fodera прекарва времето си между Великобритания и Ибиса. Стартирайки кариерата си като музикален продуцент, той бързо си проправя път към мястото на един от най-младите и бързо напредващи хаус диджеи. Работил редом до артисти като Mark Farina, Derrick Carter, Jay-J, Inland Knights, Audio Jack, James Curd, Fodera блести и привлича вниманието с качествени хаус сетове, които миксира с елемти от джаз, фънк до хип-хоп и всичко между тези стилове. Тази богата селекция от музикални жанрове ще имаме удоволствието да чуем след по-малко от седмица. А за да бъде партито завръшено, редом до Fodera ще застане добре познатия на българската публика, Juan Alvarez.

Билети за събитието на цена от 25 лв. може да откриете в мрежата на Eventim, както и в Yalta Club.