България
Yalta Club посреща 14-ти февруари с JORIS VOORN и JAY LUMEN

Yalta Club посреща 14-ти февруари с JORIS VOORN и JAY LUMEN

Като своеобразен израз на любовта към музиката, на 14-ти февруари почитателите на електронното звучене, ще имат привилегията да се докоснат до две от големите имена на световната клубна сцена – холандският продуцент и диджей Joris Voorn и унгарският артист Jay Lumen.

Израснал в музикално семейство Joris показва афинитет към тази форма на изкуство от ранна детска възраст. Вниманието му е привлечено от електронния жанр в средата на 90-те, когато той започва да се развива като диджей и да екпериментира в тази насока. Успехите не закъсняват – през 2003 г. холандецът записва „Lost memories Pt.1“, издаден от лейбъла Technasiaʼs SINO. Последван от втората му част, която включва знаковия трак ʻIncidentʼ, обиколил всички световни танцови сцени, идва ред и на дебютния му албум, озаглавен „Future History“. Албумът му поправя път към светлините на прожекторите и стои като доказателство, че Voorn държи позицията на един от най-важните техно диджеи за онова време. Авторитетът му на глобално ниво започва да тежи още по-силно на мястото си след създаването на собствения му лейбъл „Green”. По това време вторият му албум „From a deep place“ също вече е факт – вариация между различни стилове и техники, парчетата този път са насочени по-скоро към слушащия, а не към танцуващия човек, с което печели симпатиите на голяма част от електронното общество. Опитът и работата с артисти като Robert Babicz, Nic Fanciulli, Slam, Steve Angello, Sebo K и Jrome Sydenham, водят до реализирането на „The Dark Flower Magnolia Mix“. Сетът се превръща в един от най-предпочитаните за диджеи като Sven Vath, Dubfire, Pete Tong и John Digweed.

Другата зала на клуба ще е под владението на Jay Lumen. Като продуцент Jay има отличени 8 първи, 20 топ 10 и няколко топ 20  парчета в класации досега. Негови тракове са лансирани от международни лейбъли като Drumcode на Adam Beyer, Saved на Nic Fanciulli, Ministry Of Sound и др. Три последователни години (2010-2012) унгарецът е отличен като единствения диджей и продуцент с 6 трака в класацията на Beatport. Сетовете си той изгражда предимно от хаус, тек-хаус и техно елементи, които често миксира с динамични, грууви и особено приятни вокали, за да докосне лесно и най-чувствителния музикален вкус.

Aко Yalta club е сред най-любимите ви места за парти по света или обичате всичко българско и родно, не пропускайте да покажете любовта си, като гласуват в световната класация за най-добър клуб – DJ Mag TOP 100 Clubs: https://apps.facebook.com/toponehundredclubs/