България
Whyt Noyz на сцената на Metropolis

Whyt Noyz на сцената на Metropolis

Британското електронно дуо Whyt Noyz пристига за първи път в България, за да се присъедини към Metropolis Djs и ветерана на електронната сцена Джон Дигуийд на партито тази събота, 22 ноември, от 22:00 ч. в столичната зала „Фестивална”.

Дънкан Мъри и Дейвид Сидли стартират в електронния ъндъграунд на родината си, от където в началото разпространяват свои аматьорски проекти само сред приятелите от обкръжението си. След редица позитивни отзиви обаче решават да опитат заедно нещо по-голямо.

И когато изпращат сингъла Volcano, заедно с още 5 парчета, между които и Meh Meh на Richie Hawtin в SoundCloud, те не очакват каквато и да било реакция. Няколко месеца по-късно обаче реакцията идва в допълнение с договор с един от най-добрите техно лейбъли в световен мащаб – Minus. Успоредно с това, Whyt Noyz получават подкрепа и от лейбъла Dubfire – SCI+TEC, който дори издава дебютното им EP Homewurk в началото на 2013 на лимитирана серия винил.

През изминалата година дуото убедително върви по пътя от пълната неизвестност до световната слава. И Metropolis отново са първите, които да запознаят българската публика с тях в този вълнуващ етап от кариерата им.

В социалните мрежи Whyt Noyz споделят, че много се вълнуват от предстоящото им първо гостуване у нас на 22 ноември и почти цял месец са в трескава подготовка за събитието!

В допълнение с екипа на Metropolis зад пулта, както и с гиганта Джон Дигуийд, партито определено се очертава като едно от най-грандиозните събития за сезона!

Лайн ъп:

22.00– 01.00 – Jassen Petrov

01.00-05.00 – John Digweed

05.00-06.30 – Whit Noyz

06.30-07.00 – Steven

 

Билети – Eventim.bg. До събота – 35 лева, а на вратата – 45. VIP билети – 45 лева до събота и 55 на вратата.