България
UK фестивалът Lovebox обяви първите си хедлайнери

UK фестивалът Lovebox обяви първите си хедлайнери

Тази година дневният фестивал Lovebox, едно от бижутата на UK сцената, отправя поглед към миналото и към бъдещето си с току що обявените двама хедлайнери. След като преди пет години американската денс-пънк банда обявиха оттеглянето си с грандиозен концерт на Медисън Скуеър Гардън, сега Lovebox феновете ще приветстват завръщането на LCD Soundsystem.

IMG_4753

Кариерата на базираната в Ню Йорк банда ги доведе до три, обожавани от критиката албуми и легендарни парчета като “Daft Punk Is Playing At My House” и “All My Friends”, и им спечели легиони фенове, влюбени в тяхното алтернативно диско. През 2016 групата ще издаде нови тракове, а завръщането им на сцената не е просто турне, а както самият James Murphy го описва “това е автобусът, пълен със заместващи учители, които се връщат от своята обедна почивка с нова музика и същия странен екип”.

Major Lazer Press BR 2015-0062

Следващ в програмата на Lovebox, или по-скоро първи, тъй като ще се изяви в първия ден от фестивала, петък, 15 юли, са вечно експериментиращите, мулти-жанрови артисти и един от най-добрите лайв актове. Формиран през 2008 г. от супер-продуцента Diplo, и представян от рисуван герой, Major Lazer се превърна в култ, благодарение на умелото преплитане на жанрове и влияния, от реге през електроника до хаус.

През 2015 сингълът им “Leon On” се превърна в глобален феномен, а видеото към него премина бариерата от 1 милиард гледания, бетонирайки статуса на Major Lazer. През тази година изненадите и нови продукции от тях няма да спрат.

Двамата хедлайнери са само предвкусване на това, което ни очаква от Lovebox, който ще се случи в рамките на два дни, 15 и 16 юли, във Виктория Парк, Лондон.