България
SUBMOTION ORCHESTRA live + RUCKSPIN в *MIXTAPE 5*

SUBMOTION ORCHESTRA live + RUCKSPIN в *MIXTAPE 5*

Руби и прекрасният й глас, който вече сме чували в компанията на Bonobo през 2011-та, отново ще стъпи на българска сцена, но този път в компанията на останалите музиканти от SUBMOTION ORCHESTRA и по покана на club *MIXTAPE 5* и Horizon Festival. Към тях ще се присъедини и един от най-впечатляващите композитори, международни продуценти и диджеи – RUCKSPIN.

Вечерта ще бъде още по-незабравима и благодарение на електронния диджей дует  1000 names и на момчетата  от True Badness – Diamondz и Tommy Gun.

Билетите за концерта на SUBMOTION ORCHESTRA влизат в продажба от 19 септември в мрежата на Ticketstream в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Office 1 Superstore, M-Tel, Orange, Техномаркет, На Тъмно, клуб Строежа, бар Петък, както и онлайн на www.ticketstream.bg

Първите 50 билета ще бъдат на цена от 15 лв. До деня на събитието ще бъдат 20 лв, а на входа на клуба 25 лв. Събитието е 18+.

submotionorchestra

Submotion Orchestra  се оказват един от най-интересните и вълнуващи слуха проекти зародили се в Обединеното Кралство, което по традиция си остава едно от европейските огнища за качествена музика.  В продукцията на Submotion е натрупано влиянието на няколко музикални сили – electronica, soul, ambient, jazz и dub. Уникалното им звучене е едновременно деликатно и тежко, просторно и плътно. Разтърсващият им бас лесно се сприятелява с перкусиите, а тоновете на клавира никак не се пестят. Всичко това, заедно с нежен, но не и натрапващ се тромпет са прекрасната почва, на която красивият глас на Ruby Wood разплита целия си потенциал. Разбира се, в основата на целия този великолепен пъзел е международният продуцент и диджей – Ruckspin – който добавя и космическата нотка на този проект.

Заедно те успяват да изведат репутацията на формацията на световно ниво. С всяко участие убеждението, че Submotion Orchestra и Ruckspin предлагат вълнуващо музикално преживяване, расте. Изглежда 2013 е изключително заета за момчетата и Руби. Преди да свирят в България още няколко европейски държави ще могат да ги видят и чуят. След София турнето им продължава в Истанбул, Прага, Братислава, Бърно, а после се прибират у дома.

В момента тайфата работи по издаването на третия си албум. На 4 октомври ше стискаме палци да чуем както композиции от Finest Hour (2011) и Fragments (2012) така и нещо съвсем свежо от предстоящото им EP.