България
Spirit of Burgas се отменя за тази година

Spirit of Burgas се отменя за тази година

Фестивалът Spirit of Burgas няма да се поведе през 2014-та. Причините са намалените субсидии и неуспехът в уговарянето на атрактивни изпълнители. Дълго време са продължили преговорите с потенциалните участници, но в крайна сметка са били неуспешни. Организаторите твърдят, че независимо от нулевата година вече започват подготовка за лятото на 2015.

„Започваме да работим за 2015 г. още отсега. Намалените субсидии миналата година направиха фестивала в един формат, който беше двудневен. Тази година бюджетът, който гласуваха, беше същият. Съответно не можем да търсим формат, по-широк от предни години. Идеята е фестивалът да възвърне ръста си. Поради тази причина още отсега започваме да работим за 2015-та, за да можем да върнем стария формат и да предложим добри и хубави хедлайнери. Не е въпросът само да го има фестивалът с кой да е, въпросът е да са групи, които наистина да си заслужават и да се върне блясъкът на феста от предходните години”, каза Димитър Маджаров, директор на Общинско предприятие “Летен театър, фестивали и концерти”.

След две години Spirit of Burgas пак ще разчита на Общинския съвет за субсидии. Общината отново ще участва с място, съдействие по отношение на полиция и инфраструктура. Съорганизаторът, който ще поеме управата на фестивала, ще има ангажимента да направи добър подбор за 2015-та.

Spirit of Burgas се провежда от 2008 г. насам.