България
Simian Mobile Disco & Roman Flugel пред djbook.bg за EXIT Festival 2015

Simian Mobile Disco & Roman Flugel пред djbook.bg за EXIT Festival 2015

Нека започнем с това как се получи тази фантастична колаборация между вас? Как се запознахте и как се свързахте?
SMD: И двамата дълги години сме фенове на музиката на Роман и го поканихме да дойде в нашето студио, за да направим нещо съвместно за нашия лейбъл Деликасис. Една нощ пускахме заедно в Робърт Джонсън, а накрая направихме и малко бек ту бек, което пък беше доста забавно още повече, че не беше планирано. След това се оказа, че всички пътуваме за Щатите по едно и също време и така се роди идеята да направим няколко съвместни шоута заедно.
Roman: Наистина съм щастлив да бъда част от тази специфична колаборация, още повече че съм фен на SMD от доста дълго време. В крайна сметка посетих студиото им и се почувствах като малко дете отново, връткайки всички копченца по тяхното оборудване, което за съжаление не мога да нарека мое…

Очевидно Роман ще направи своя дебют на EXIT това лято, но вие пичове от SMD вече сте пускали там преди. Можете ли да ни разкажете повече за това преживяване и въобще имате ли някакви по-забележителни спомени от самия фестивал?
SMD: Последния път, когато пускахме на EXIT бе преди доста време, но си беше жестоко събитие, което няма как да забравим. Спомняме си, че пускахме на един естествен амфитеатър, а слънцето вече изгряваше – беше незабравим момент.
Roman: Уоу… като слушам това, започвам да се вълнувам още повече. Наистина нямам търпение вече.

Тази година EXIT ще отбележи 15 годишен юбилей, а вие ще представите ексклузивния си бек ту бек сет на денс арената, с което ще сложите край на празненствата – какво да очаква публиката?
SMD: Едно от най-грабващите неща на това да си диджей е начина, по който самата ситуация определя сета ти, така че не можем да кажем конкретно какво ще пускаме, понеже все още и ние не знаем. Винаги се стремим да пускаме различни неща – интересни и дори малко предизвикателни премесени с други по-забавни, но никога глупави парчета. Някои фестивали те принуждават да изглупяваш, но ние винаги сме асоциирали EXIT с посетители, коита са доста отворени и свободомислещи, така че се надяваме да успеем да си свършим работата безкомпромисно.
Roman: Предполагам, че самата бек ту бек ситуация за нас, е свързана с известна доста реакция на момента и импровизация, вместо да се налага да представим някакъв вид планиран микс. А аз винаги съм обичал изненадите в селекцията на двамата.

910x630_simian-b2b-roman

Както вече казахме, вие ще пуснете последното парче, преди крепостта да замълчи за тази година… как решавата кой да пусне последния трак? Имате ли някакво конкретно парче на ум?
SMD: Единствения начин да решим този въпрос е по стария начин – ножица, камък, листо.
Roman: Да, това ше свърши работа.

Можем ли да очакваме съвместна продукция от вас, която вероятно да представите на EXIT?
SMD: Определено се надяваме да можем да се затворим отново заедно в студиото. Последния път беше доста забавно.
Roman: Надявам се!