България
ReelFeel Open Air става част от Европейската седмица на мобилността

ReelFeel Open Air става част от Европейската седмица на мобилността

Утре, 17.09, специално за празника на София в складовете Деспред, точно зад централна митница София, ще се проведе еднодневното събитие ReelFeel Open Air. Организаторите на ивента, в който участие ще вземат интересни български и чуждестранни изпълнители от независимата музикална сцена, подкрепят Европейската седмица на мобилността. Затова те призовават всички посетители на събитието да използват градския транспорт на столицата, за да достигнат до локацията, която се намира на много комуникативно място. Всеки, който иска да се включи в Седмицата на мобилността, може да стигне до ReelFeel Open Air чрез метро; автобуси с номера – 78, 85, 213, 305, 404, 413; трамвай 1, 7, 3 и 9. За хората, решили да използват автомобилите си, организаторите осигуряват денонощен безплатен паркинг от 18 часа на 17-ти септември до 6 часа сутринта на следващия ден. Неговият вход е от ул. Козлодуй и ул. Дунав /входът до наказателния паркинг на Столична община/.

Събитието е с обявен начален час 18 часа, като организаторите ще обособят две сцени в пространството на складовете Деспред. Първата част на ReelFeel Open Air ще е на открито. Тя ще започне с изпълненията на българските артисти от 1000Names, като след тях в 19.45 часа на сцената ще застане британският диджей и продуцент Kutmah. Концертът на Bonobo, който пристига с целия си бенд, за да представи най-новия си албум – The North Borders, ще стартира в 21.00 часа.

След това партито ще продължи до сутринта на сцената на закрито. Тя отново ще бъде открита от български артист – Clipper. В полунощ парти щафетата ще бъде поета от изпълненията на диско-хаус продуцентите Wolf+Lamb feat. Nick Monako, а за най-издръжливите фенове зад пулта след 2.30 часа отново ще се появят Kutmah и 1000Names.

Закупуването на билет за ивента дава достъп и до двете сцени, както и до кинопрожекцията на филма We are Modeselektor. Българската публика за първи път ще види историята на немското музикално „явление” Modeselektor. С този филм студио Phormatik заедно с Reel Feel, дават начало на проекта ReelFeel Cinema, който има за цел да популизира филми с музикална насоченост, свързани тясно с културата, която партитата и събитията следват.

Билети за събитието ReelFeel Open Air могат да бъдат намерени в мрежите на Eventim и Tixgate на цена от 35 лева. В деня на събитието входът ще бъде 40 лева. ReelFeel Open Air е с начален час 18 часа и лица под 18 години ще бъдат допускани с придружител и предварително попълнена декларация (www.tixgate.com/bg/event/bonobo-the-north-borders-tour/230/ )

ReelFeel Open Air се организира с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills и със съдействието на Столична община.