България
Phaeleh и Dub Phizix ще сервират солидна доза бас романтика на 1 ноември в *Мixtape5*

Phaeleh и Dub Phizix ще сервират солидна доза бас романтика на 1 ноември в *Мixtape5*

Тежък бас, съчетан с романтични, любовни и магнетични мелодии – това е предложението на EventEase и Club Horizon за датата 1 ноември. Събитието е под надслов BASS ROMANCE и ще представи едни от новаторите в електрония саунд. На сцената на софийския *МIXTAPE5* ще се качат артисти, които неуморно изследват нови стилове и променят концепциите за музика. Става въпрос за тоталните неконвенционалисти Phaeleh, Dub Phizix и Mc Strategy.

Наричат го Phaeleh (Фела), защото му харесва съчетанието на буквите, но всъщност е просто Мат Престън. Дебютира през 2008-а и веднага налага лично разработения си и абсолютно неподражаем стил на кинематична електронна музика, който плава между променящи се вибрации от дъбтроника, дъбстеп, даунтемпо, геридж, електроника и хаус. Уместно е да споменем, че той е от Бристол, където, съдейки от творчеството на Massive Attack, Smith & Mighty и Portishead, определено има благоприятстваща почва и нещичко във въздуха, подтикващо към музикални откривателства и експерименти. Phaeleh има многобройни диджей ремикси, 11 EPs и два студийни албума – истински музикални шедьоври. Последното му бижу – Tides, излезе на пазара през юли тази година. За него Престън споделя, че е по-скоро албум, който той иска да слуша, а не такъв, който мисли, че хората биха слушали.

Гостуването на Phaeleh в София е част от световното му турне по представяне на Tides, тракове от който ще чуем на 1 ноември. Вратите ще бъдат отворени в 22.30 ч.

 

Билети “Ранно Пиле”: 15/ 20лв. ограничен брой и само в магазини Яко /Граф Игнатиев 43 – в безистена до Subway на Попа/ и магазин RUSH /ул. Раковска 156/ или резервирай на тел. 0886 33 33 67. Стандартни Билети: 20/25 в Билетен Център на НДК. Онлайн и стандартни билети в мрежата на Eventim.bg /Germanos, Пикадили, Техномаркет, ОМВ и др./, в мрежата на Тicketportal.bg /НДК, Офис 1, Booktrading и др./ и в мрежата на Tixgate.bg /касите на EasyPay/