България
Peter Kruder пристига за партито на Absolut на НОЩ/Пловдив

Peter Kruder пристига за партито на Absolut на НОЩ/Пловдив

Събитието поставя началото на нова поредица от #AbsolutNights у нас.

На 23 септември тази година за трети пореден път, едно от най-големите културни събития у нас – Нощ на музеите и галериите в Пловдив, започва с парти на Absolut, което поставя началото на поредица от събития от глобалния проект на бранда – #AbsolutNights. Важна част от абсолютната нощ ще бъде музиката на специалния гост – Peter Kruder – основател на емблематичнито дуо Kruder & Dorfmeister, станало световноизвестно с участието си в множество проекти и ключови фестивали и електронни сцени по света.

Peter Kruder e виенски DJ и продуцент, който е отговорен за голяма част от най-добрата електронна музика през последните години. Той е едно от емблематичните имена на музикалната сцена, които бележат цялото десетилетие и вдъхновяват безброй диджеи, продуценти и хора на нощния живот от всички краища на света. Неговите сетове са легендарни и изненадват със звук, известен като „down tempo”, демонстрирайки как електронната музика не трябва да се ограничава само до студени звуци и метални бийтове, а може да въплати чувственост и дълбоки соул мотиви.

В началото на вечерта зад пулта ще застане българският му колега Alexx Petrenko, който ще настрои гостите за вечерта със сет от внимателно подбрани любими парчета. За Alexx Petrenko музиката е като вълнуващо пътешествие, на което той тръгва когато е на 16 години. Завладян е от артисти като Guy Gerber, Robag Wruhme и Lee Burridge, от които черпи вдъхновение. В последните две години има редица участия в столичния Yalta Club, а на последния My Beat Music Room споделя пулта с италианското дуо Supernova.

Мястото на събитието е в залата на Държавна опера Пловдив на площад Централен от 00:00 ч. Входът е свободен.

Партньори на събитието са фондация”Отворени изкуства”, Австрийско Посолство София, и Луфтханза.