България
MASSIVE ATTACK с аудио-визуален концерт и световна премиера в София!

MASSIVE ATTACK с аудио-визуален концерт и световна премиера в София!

MASSIVE ATTACK избраха българските фенове да видят първи в света чисто новия им спектакъл! Датата в София e 5 юни и ще е единствена за целия Балкански полуостров като изпреварва дори и първоначално обявената от групата премиера на шоуто им на най-големия и значимия фестивал в Европа за електронна музика Sonar в Барселона.

В духа на все повече разпространяващи се протести срещу глобалните политически, икономически и военни безобразия спрямо живота и правата на обикновените хора, една от най-големите социално ангажирани музикални банди на нашето време – MASSIVE ATTACK е готова да изрази своята позиция чрез новия си аудио-визуален концерт. Неговата световна премиера ще се случи в София на 5 юни. Мястото е Зимен Дворец на Спорта в София, а организатор на събитието е EventEase.

Детайли за шоуто все още се пазят в тайна, но това, което знаем със сигурност е, че автор на концепцията е Robert Del Naja, а проектът представлява спиращ дъха сблъсък между музиката и изкуството на MASSIVE ATTACK и безумията на държавните политики по целия свят.

massive-attack

Главните заподозрени за създаването на музикалното течение трип-хоп, една от най-иновативните и влиятелни групи на нашето време, MASSIVE ATTACK са най-добрите музикални композитори на нетрадицонната смесица от бавен хип-хоп ритъм с нежни вокали, чувствени мелодии, дъб, соул и реге. Тази музикална „бъркотия“ от разнородни стилове незабавно се превръща в най-вдъхновяващата хомогенна смес от енергични звуци, които не можеш да спреш да слушаш отново и отново. Подобно на лек наркотик музиката им те праща в паралелна съвършена реалност, към която неусетно ставаш зависим. Там със съзнанието ти се заиграват Бристолските легенди Робърт Дел Найа ( Robert “3D” Del Naja) и Грант Маршал (Grant “Daddy G” Marshall), създали нови правила в музиката с вечните сингли “Unfinished Sympathy”(албум “Blue Lines”) и „Теаrdrop”(албум “Mezzanine”), обявени за топ музикални произведения на всички времена. MASSIVE ATTACK продължават да омагьосват меломаните и да налагат „масивна атака“ повече от 20 годиниа, а в края на 2013-та Дел Найа обяви официално, че работят и по нов студиен албум.

От ЕventEase, алармират, че датата ще е единствената на Балканите и се очаква в София да дойдат много фенове на бандата от Румъния, Сърбия, Македония и Гърция.

Лимитирана серия билети “Ранно Пиле” с отстъпка за „Фен Зона” пред сцената и „Зона Правостоящи“ може да закупите само в магазин Яко, намиращ се в безистена на ул. Граф Игнатиев 43. Единствено там ще може да намерите и комбинирани билети за концерта на Tricky на 9 април и шоуто на Маssive Attack на 5ти юни !

Билетите за концерта на MASSIVE ATTACK са вече в продажба на промо цени от 50 до 80лв. и могат да бъдат закупени онлайн на www.ticketportal.bg и в мрежата на Ticketportal.bg в цялата страна от книжарници Booktrading и Оffice 1, както и от Билетен център на НДК.