България
MARTIN BUTTRICH е гост на последния TAKEOVER за 2014 днес

MARTIN BUTTRICH е гост на последния TAKEOVER за 2014 днес

Резидентите на TAKEOVER организират последното свое парти за годината в ROOM 2 с един от най-добрите текхаус продуценти и диджеи на съвременната електронна сцена MARTIN BUTТRICH. Базираният в Ел Ей немец се чувства еднакво добре какво зад пулта, така и зад дръм машините в студиото вече повече от 20 години.Техническите му умения и страстта към всевъзможни музикални стилове се материализират в изключителни издания за влиятелните лейбъли Planet E, Four:Twenty, Cocoon, Poker Flat, Nervous и Desolat. Buttrich има номинация за награда Грами за своя ремикс на Tori Amоs от 2003-та, продуцирал е фънк легендата Bootsy Collins и е ремиксирал артисти като Madonna, Muse, Fatboy Slim, Josh Wink, Green Velvet, Depeche Mode и Placebo, заедно с верния си другар от началото на 90-те години Timo Maas.

Martin_Buttrich

Докато голяма част от останалите артисти с подобна дългогодишна кариера започват да записват по-конвенционална продукция, Buttrich развива стила си в противоположната посока. С годините звукът му става все по-кондензиран и изчистен от излишни елементи, а импровизираната безкомпромисна игра със семплите и бийтове по време на постоянните му гигове печели вниманието на публиката на големи фестивали като Time Warp и Creamfields, но и в най-добрите клубове като Fabric (Лондон), Womb (Токио), Cocoon (Франкфурт), Panorama Bar (Берлин) и Amnesia (Ибиса).

Музикалното партньорство на Martin Buttrichс другия създател на Desolat, Loco Dice, започва през 2002 и го вдъхновява да се занимава по-сериозно с дълбоки и мрачни мелодии за най-тъмната част от нощта. Шестмесечният им престой в едно нюйоркско студио преди седем години остава в историята със създаването на лейбъла Desolat и внушителна дийп и текхаус дискография, която променя стила из основи.

Приглушената светлина и груб подземен интериор на ROOM 2, заедно с различната публика на TAKEOVER са идеален повод да се запознаете с дълбоката, музикална история на МАRTIN BUTTRICH.Билетите за събитието струват 20 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg или на място в YALTA CLUB.