България
Lindstrøm (live) за откриването на ДОМА Арт Фест на 29 май

Lindstrøm (live) за откриването на ДОМА Арт Фест на 29 май

Зимата идва и то през май! Причината за климатичната аномалия ще бъде първото гостуване у нас на норвежкия мулти-инструменталист, диджей и продуцент Lindstrøm. Партито на 29 май, петък, е откриващо за DOMA Art Festival с тазгодишна тема “Нордика” и организирано съвместно с музикалната платформа DJ BOOK.

1891426_949184221793345_18539028693069954_o

След като през 2008 DJ BOOK първи отвориха вратите на Хладилния завод за гостуването на Hercules & Love Affair, сега идва ред на ветровете на Севера да нахлуят в бившия завод за хладилници на Сточна гара.

Успехът на норвежкия талант Lindstrøm идва с джазовото парче “Granada”, което веднага е оценено от шампиони като Giles Peterson и Francois Kevorkian. Със силно желание да бъде сам отговорен за кариерата си Lindstrøm стартира собствения си лейбъл Feedelity Recordings през 2003 г. Следва непрестанен поток от високо оценени EPs и ремикси за имена като Franz Ferdinand, LCD Soundsystem и The Juan Maclean. Hans-Peter признава, че никога не е слушал денс музика като малък, а е свирел на пиано в госпел хор в родния си град в Норвегия. После преминава през влиянието на Deep Purple, Bob Dylan и дори фолклорна музика. В едни момент всичко му писва, продава инструментите си и заминава да учи литература в Осло. Но оттеглянето от музиката му не трае дълго и скоро той се запалва по разучаването на структурата на денс музиката. Едно нещо води до друго и днес Lindstrøm се радва на статут на звезда в музикалните кръгове, а оригиналният му подход не спира да изумява.

Освен него на 29 май ще чуем DISCO COMRADES (България). Трима диджеи обединени под един лейбъл: Clipper, Emil Doesn’t Drive, Niki Phoenix. Познати от големите партита у нас със стила диско, итало, спейсдиско, уейв и ню бийт. Както и дуета VURCOLAC & UGLY FOX, основан през лятото на 2014 година от Васил Илиев и Антония Пашова. Антония е моден дизайнер. Васил е графичен дизайнер. Музиката им е балансиране между стилна дълбочина и детайлна първичност, на която се танцува.

ДОМА Арт Фест: Нордика ще се проведе в датите 28.05 – 20.06 в София и Пловдив, следете за актуална информация на https://www.facebook.com/DomaArtFestival и скоро на сайта www.domaartfest.com. Събитието се реализира с подкрепата на Северния културен фонд и се осъществява с медийната подкрепа на радио Нова.