България
Kaloo, Disco Comrades & Vajarov се присъединяват към партито в Централна Баня

Kaloo, Disco Comrades & Vajarov се присъединяват към партито в Централна Баня

За предстоящата събота, 29 ноември, ще се говори много. И ако не искаш да бъдеш само слушател, заповядай в Централна Баня, за да чуеш на живо създателя на култовата ню диско група Hercules & Love Affair – Andy Butler. Към него от българска страна ще се присъедини Vajarov, едната половина от тандема Vajarov & Paci Pac Pac, който ще открие събитието със сет от ню уейв и синтпоп. В полунощ зад пулта ще застанат Emil Doesn’t Drive и Niki Phoenix от DiscoComrades, за да подгреят публиката до нужната висота за появата на специалния гост на вечерта. Andy Butler обещава да завърти главата ни в смес от олд скуул хаус и диско, минаваща през златните години на музиката в Ню Йорк през 90-те и стигаща дори до по-агресивен техно звук, характерен за новия албум на бандата.

59189_430261158820_4820049_n

Вечерта ще приключи паметно с друг роден артист – Kaloo. а.к.а Калоян Русинов, който е част от българската електронна сцена повече от 10 години. 6 години се подвизава под псевдонима dj Solaris свирейки drum’n’bass музика. Сега музикално и стилистично е насочен към house, techno и bass музиката, като продуцира и собствена музика, която може да бъде преслушана на: https://soundcloud.com/kaloo-1. Калоян е и основател и главен редактор на независимата медия за електронна музика и културa bassline.bg, която цели да доставя най-актуалното от качествената dance музика и да подкрепя местните артисти и dj за постигане на здрава и разнообразна сцена.

You_Transform_TodayВ събота ще бъде обявен и победителят в кампанията You Transform Today, в която всеки има възможност да избере и режисира следващия български арт проект на Absolut. На сайта transformtoday.bg са гласували над 4000 души и процентите за тримата артисти, които се борят за гласoвете ни, за да превърнат идеята си в реалност, са почти изравнени. Това са младият режисьор Неда Морфова с проект за музикално видео, авторът на сайта “Не!Новините” Самуил Петканов, който иска да напише първата си интерактивна книга, и Destructive Creation, които отново искат да трансформират част от София. Гласуването е отворено до началото на събитието в петък на 29 ноември в 23 часана сайта transformtoday.bg, където всеки може да посочи своя фаворит.