България
INSOMNIA 2015 – 24-часово парти безсъние!
Nomi Ruiz photographed in Sunset Park and at the home of her grandmother Brooklyn, NY - 05.16.13 Credit: Jonathan Grassi

INSOMNIA 2015 – 24-часово парти безсъние!

Тази година INSOMNIA се завръща в райския залив, откъдето започна с незабравимото парти с John Digweed, Sven Vath и Josh Wink – плаж “Перла” край Приморско. Специалните гости на фестивала традиционно са горещи и актуални имена, които вече са част от значимите техно лейбъли и от програмата на големите елетронни клубове и фестивали по света.

След като изпратихме миналото лято с незабравимия сет на един от най-влиятелните съвременни техно артисти в света – Alan Fitzpatrick, той се завръща в разгара на настоящия сезон, за да представи най-новата си продукция, както и глобални хитове, като The Tetra, In The Beginning, Always Something For Nothing и Skeksis. Ключово име в каталога на гиганта Drumcode, записал издания и за авангардни лейбъли, като My Favorite Robot на James Teej и Quartz Records на Paul Ritch, Fitzpatrick е сред известен с иновативния си поглед към техно музиката – енергичен, оригинален, дълбок и включващ разнообразни стилови влияния. Понякога с феноменални женски вокали и танцувален груув, понякога с фънки елементи, а друг път – изцяло насочени към хипнотичните басови вибрации на ръба на класическия джънгъл, всичко, което Alan прави е с една цел: да държи дансинга във въздуха. Той е много повече от техно продуцент и ремиксите му на песни на вокалистката на Moloko Roisin Murphy, на хаус легендите Pirupa и Cari Golden го доказват по безапелационен начин.

Ilario Alicante от Ливорно, Италия е само на 25, но името му вече стои до най-големите звезди, които се подвизават зад пулта на Cocoon по цял свят. За космическия му успех допринася фактът, че е едва на 15, когато пуска на най-големия фестивал за техно Time Warp, което го прави най-младия диджей в историята на грандиозното събитие. Следват участия из цяла Европа, Северна и Южна Америка, а с Living Near Africa EP, той печели сърцата на имена като Sven Väth, Ricardo Villalobos и Richie Hawtin. Както много продуценти преди него, той търси ново вдъхновение и го намира в Берлин – германската мека на електронната музика, който се превръща в негов дом и продуцентско студиото за четири години. Със своя лейбъл Deep Moves, Alicante добавя още един диамант към своята биография. Този сезон Ilario е основният играч в партито на Sven Vath в клуб Амнезиа на остров Ибиса и в това няма нищо случайно.

Дневната програма, с която ще продължи събитието след изгрева също няма да остане без звездно участие – информация за него очаквайте скоро!

Първите 200 промо билети за INSOMNIA 2015 на цена 25 лева ще са в продажба в мрежата на Eventim.bg. от четвъртък, 18 юни.