България
HVOB и ENEI са новото попълнение в първото издание на HippieLandia

HVOB и ENEI са новото попълнение в първото издание на HippieLandia

Още 2 имена от световната електронна сцена се присъединяват към дрийм тийма на тазгодишното първо издание на HippieLandia – а именно австрийското дуо HVOB и руският диджей  ENEI. Новият фестивал обещава да се превърна в любимата случка на щастливите и слънчеви хора, жадни за нови фестивални преживявания. Датата e 2 юли, мястото е паркът на Летище София.

HVOB_1

 

Anna Müller и Paul Wallner, или накратко HVOB, са електронното дуо, което от 2003-та година насам разбулва духовете на световната сцена най-вече със своите запомнящи се живи изпълнения. HER VOICE OVER BOYS (HVOB) на всеки концерт се появяват заедно с барабанист и изпълняват оригиналната си музика тук и сега, на живо в момента, в който без да разбереш си се озовал в онова тяхното музикално измерение. Там правилата пишат те, а ти въобще не бързаш да си тръгваш.

Последният им албум, наречен Trialog, се появи през пролетта на 2015-та и с лекота си спечели световния интерес и на най-изтънчените разбирачи. Многопластовият арт проект, подобаващо поканен да вземе участие в Boiler Room във Виена, отличен от списание American Thump с награда „Албум на годината“, за кратко време поведе в електронните класации в Beatport и iTunes.  Иновативният Trialog е ключов хедлайнър във водещи музикални и електронни медии като: XLR8R, Resident Advisor, i-D и ARTE.

Дебютната изява на HVOB в България става възможна, благодaрение на подкрепата на Австрийското Посолство в София. HippieLandia е една от важните дестинации от световното турне на извънземните австрийци, които ще добавят отнасящи електронни звуци на живо към  хипи-преживяването на 2 юли.

 

ENEI1.jpg

Един най-иновативните руски диджеи ENEI /CRITICAL MUSIC, RUSSIA/ ще се включи подобаващо в HippieLandia със своя автентичен неурофънк дръм енд бейс.Младият руснак вече има два издадени самостоятелни албума – Machines (2012) и Rituals (2015),  които оправдано заинтригуваха бас феновете по целия свят. 2011-та донася на ENEI внушителни успехи: руснакът става част от британския лейбъл Critical Music и малко след това печели награда за „Изгряващ музикален продуцент” на годишните Drum & Bass Arena Awards.

Последният Rituals се появява като плод от любовта на ENEI към различни световни музикални течения и представлява своеобразно продължение на духа му, както самият той споделя. В доста по-силно техническата продукция се включва и Charli Brix с отнасящо красивите си вокали.  С подкрепата на световни гиганти като: Goldie, London Elektricity, Bailey, DJ Hype, Andy C,ENEI подсказва на всички, че най-големите дръм енд бейс постижения тепърва му предстоят, а ние нямаме търпение за хипи-срещата ни с него на 2 юли.

GORGON CITY, GUSGUS, NETSKY, ENEI и HVOB са известните до момента имена в списъка за новия музикален фестивал HippieLandia, а втората вълна билети “Ранно Пиле” на цена от 35 лв.са вече в продажба и могат да бъдат закупени директно по следния начин:

Електронен / HomeTicket билет директно чрез линк: http://www.ticketportal.bg/search2.asp?ID=43678&ID_Objekt=425148

Стандартни билети: в мрежата на Ticketportal.bg в цялата страна – бензиностанции OMV, книжарници Booktrading, магазини Пикадили,  магазини “На Тъмно”, Билетен център на НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец” и др.