България
HURTS ще бъдат хедлайнер на SEA DANCE FESTIVAL

HURTS ще бъдат хедлайнер на SEA DANCE FESTIVAL

Една от най-обичаните световни музикални банди, HURTS, ще бъде хедлайнер на третото издание на фестивала Sea Dance Festival. Групата ще включи събитието в мащабното си световно турне по повод чисто новия си албум – Surrender. Впечатляващият успех на поп дуото Theo Hutchcraft и Adam Anderson ги доведе до сцените на най-големите европейски и световни фестивали, милиони продадени албуми и сингли, както и напълно разпродадени дати за световното им турне. Под звездното небе на красивия бряг на Адриатическо море публиката ще има изключителната възможност да чуе на живо най-новите хитове на бандата – “Some Kind of Heaven” и “Lights”, както и фестивалните химни: “Wonderful Life”, “Stay”, “Miracle” “Illuminated”, “Sunday”.

Последният им студиен албум, Surrender, е продуциран от Jonas Quant и легендарния StuartPrice – любимец на Madonna, The Killers, PetShop Boys, както и от известния американски продуцент Ariel Rechstaid, чийто подпис стои под работата на изпълнители като Adele, Usher, Haim, Vampire Weekend, Major Lazer и много други.  Албумътe е вдъхновен от различни житейски събития и емоции, с които Тео и Адам са се сблъсквали на различни места, включително швейцарския град Montreux и легендарното студио, в което са работили звезди като David Bowie, The Rolling Stones, Iggy Pop и други. Части от албума са били записани и в Ибиса, Лос Анджелис и Ню Йорк.

Историята на дуото от Манчестър е наистина невероятна – двамата прекрасни и талантливи музиканти се срещат случайно и по доста необичаен начин за отрицателно време решават да обединят сили и да започнат да създават музика заедно. Тяхната световна слава идва с дебютния им албум Happiness, който си прокара път в листите на топ 10 на албумите в 15 страни по света, като стана и най-бързо продаваният дебютен албум на великобританска банда  през 2010 г., след което се позиционира на 4-то място в класацията за албуми на Великобритания. Първото видео на групата за сингъла и планетарния мегахит “Wonderful Life”, автобиографичен за членовете на групата, е записано в черно и бяло само за 20 паунда, които по-късно са дадени на танцьора във видеото като възнаграждение. Една година и 2 милиона гледания по-късно, включително безброй интервюта за много от водещите световни медии, членовете на групата записват нов видеоклип към “Stay ” на Ибиса. Видеото е било нещото, за което момчетата винаги са си мечтали и много скоро чуква над 30 милиона гледания! Този сингъл  е и фаворитът на Кайли Миноуг, която също участва в албума в парчето “Devotion”. Поредицата от успехи продължава и след представяне на втория им албум Exile, от който са парчетата: “Miracle”, “Blind”, “Somebody to Die for” и много други.

Тази година Exit Festival ще се проведе от 7 до 10 юли на Петроварадинската крепост, след което Exit Adventure се премества на Адриатическо море за третото издание Sea Dance Festival от 14 до 16 юли.

Билети за двете събития може да закупите тук. Закупувайки билет сега, може да спестите до 60% от крайната цена на билета през юли. Предложения за настаняване и информация за организиране на пътуването може да бъде намерите на официална туристическа агенция на Exit, ExitTrip’s OFFICIALWEBSITE.