България
Hercules & Love Affair се завръщат за DJ set в Централната баня в София на 29 ноември

Hercules & Love Affair се завръщат за DJ set в Централната баня в София на 29 ноември

Събитието ще постави началото на втория етап на ABSOLUT Transform Today в България!

Andy Butler от култовата нюйоркска група Hercules and Love Affair идва за второ парти в София по повод старта на второто издание на глобалната кампания на ABSOLUT Transform Today у нас. Със събитието на 29 ноември в Централна баня в София ще бъде поставен вторият етап YOU Transform Today, в който вече ТИ можеш да избираш какъв ще е следващият български арт проект, в който ще инвестира ABSOLUT. В специален сайт всеки ще може да гласува за един от трите проекта на добре познати в България лица, свързани с литература, видео и съвременен градски дизайн, а техните иновативни идеи ще бъдат представени за първи път на партито.

Специално за повода в България пристига и Andy Butler от супер атрактивните Hercules and Love Affair. Аndy създава ню-диско бандата през 2008 г. и само година по-късно американският диджей и продуцент изнася първия си сет у нас в халетата на Хладилния завод в София по покана на излизащото тогава списание DJ Mag. 5 години по-късно Andy Butler отново ще застане пред родните си фенове, за да представи третия албум на групата The Feast of Broken Hearts, който излезе на пазара през май тази година. Локацията, която организаторите от музикалната платфрома DJbook и Absolut са подбрали – Централната минерална баня, отново ще отговори по отличен начин на стила на Butler.

Роденият в Денвър, Колорадо, още като юноша Andy развива любов към гръцката митология, откъдето се вдъхновява и за името на групата си. Само на 13 той свири на пиано и композира класически музикални произведения. Интересът му към денс музиката e предизвикан от един албум на бандата Yazoo, а първият му DJ set е на 15 години в бар, собственост на драг куин артиста Chocolate Thunder Pussy. В нощните клубове Andy намира свободата да изразява себе си, без да бъде осъждан. „Аз съм гей и израснах с определена битка и заради това имам история за разказване,” споделя той.

Bulter се мести в Ню Йорк на 18, за да продължи образованието си, а през 2008 г. се ражда най-големият хит на Hercules & Love Affair – Blind. Парчето се превръща в мигновена световна сензация и влиза в топ чартовете не само в САЩ, но и в Европа. Последва издване на първия самостоятелен албум от DFA Records и турнета из целия свят.

image27

Вторият албум на бандата се ражда през 2011 – Blues Songs, издаван от независимия лейбъл Moshi Moshi. Същият лейбъл застава и зад последния им трети студиен албум, за който Butler казва, че е търсил по-агресивен и здрав звук, олд скуул хаус, който звучи почти като техно. The Feast of Broken Hearts бандата представя през юли тази година по време на един от най-големите фестивали в Англия – Lovebox.

Билети в предварителна продажба от 10 лв. могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim, на място входът ще бъде 20 лв.