България
Gorillaz Soundsystem на 7-ми декември в Sofia Live Club

Gorillaz Soundsystem на 7-ми декември в Sofia Live Club

Култовата формaция  GORILLAZ ще  представи  своя самостоятелен саундсистем диджей сет  на 7-ми декември в Sofia Live Club. Remi Kabaka, известен още като анимирания барабанист Russell Hobbs в състава на Gorillaz, ще се изяви като диджей със специално шоу.  Събитието се организира от ReelFeel.

Най-известната виртуална банда в света Gorillaz e oснована от  Damon Albarn and Jamie Hewlett през далечната 1998г. Идеята на двамата британци е да представят музиката си посредством анимирани персонажи. Така се появяват Murdoc Niccals – бас китара и дръм машини, Noodle – китара и клавир и Russel Hobbs – барабани и перкусии. Тази виртуална банда оживява на всички концерти, видеоклипове и живи изпълнения на Gorillaz. Музиката се записва от различни музиканти, но винаги в присъствието на Damon Albam. Резултатът е повече от категоричен. Постиженията на Gorillaz на музикалната сцена са феноменални. Първият албум на формацията е разпродаден в седеммилионен тираж и им осигурява място в книгата на рекордите на Гинес в графата „Най-успешна виртуална банда“. Световните отличия продължават с поредица от престижни награди – Грами за най-добра поп колаборация през 2006, награда от MTV Video Music Awards, NME Award, MTV Europe Music Award и девет номинации за Британските музикални награди.

Remi Kabaka

Gorillaz Soundsystem DJ Set е най-новият проект  на формацията и именно него ще видим в София. В неговата основа стои Remi Kabaka-младши, син на легендарния барабанист и перкусионист  Remi Kabaka, свирил с банди като The Rolling Stones, Paul McCartney и Hugh Masakela и много други.  Именно Remi Kabaka-младши дава началото на новия формат на Gorillaz, с който виртуалният образ на Russel Hobbs се трансформира в една истинска парти машина зад грамофоните. Освен основател на Gorillaz Soundsystem, той е член на колектива Africa Express и е човекът открил изпълнителката MIA. Всестранно развита личност с широка музикална визия, Remi Kabaka участва в бенда на легандата Bobby Womack, свири на различни музикални събития в цял свят, а в диджей сетовете му освен авторските парчета на Gorillaz, можем да чуем и най-актуалното от всички модерни течения в клубната музика.

Билети за партито на 7-ми декември в Sofia Live Club могат да бъдат закупени на цена от 20 лв. в мрежата на Eventim, а повече информация за събитието на сайта www.reelfeel.bg