България
DJ set на култовите MODESELEKTOR на 24 януари  

DJ set на култовите MODESELEKTOR на 24 януари  

Gernot Bronsert от MODESELEKTOR пристига у нас като част от музикалната платформа на Ballantine’s My Beat , за да разбие януарските студ и скука със взривоопасния си диджей сет!

Gernot Bronsert пристига директно от меката на електронната музика – Берлин, на 24-ти януари, за да разбули зимните духове с уникалните си аудио експерименти. Gernot ще излeзе на сцената на Студио „Орфей“ пред българските си фенове, за да представи най-актуалния диджей сет на електронната банди Modeselektor и Moderat. Билетите „Ранно Пиле“ са вече заредени на цена 20 лв. в магазин “Яко” /ул. Граф Ифнатиев 43 или с резервация на 0886 333367/ и на цена 25 лв. онлайн или в мрежата на Eventim.bg.

Gernot Bronsert и Sebastian Szary са основните виновници името Modeselektor и  Moderat да се превърнат в синоними на необясним хаос от звуци, смесени така, че да те вдига на крака в миг. Основана малко след разрушаването на Берлинската стена, Modeselektor и до днес олицетворява духа на свободна, дори анархична Източна Германия с музиката си, която не-метафорично казано е революционна. Странната смесица от глич, електро хаос, хип-хоп, грайм, дъбстеп, техно и какво ли още не кара музикалните журналисти да започнат да си измислят нови термини, с които да се опитат да опишат звуците на източните берлинчани. “Щастлив метал, психиделично електро, отровен рап“ и други подобни абсурдни определения доказват, че при Modeselektor „грешката винаги е вярна“. Самите те винаги са бягали от всякакви стилови определения и клишета, които определено не са им били нужни, за да завладеят електронната сцена през последните 20 години.

MDSLKTR_01_Jakob_Hoff

Възходът на бандата започва през 2001-ва, когато берлинчаните срещат Ellen Allien, с която светкавично бързо подписват за най-емблематичния техно лейбъл в света, а именно BPitch Control. Последвалите редица сингли, епита, ремикси и различни колаборации бързо привличат международното внимание и карат небезизвестният Thom Yorke да обяви публично адмирациите си към музиката, която новаторите Modeselektor създават.

След години на интензивни турнета, през 2005-та групата най-накрая издава първия си студиен албум, озаглавен Hello Mom!. Албумът моментално бива определен като нещо извън нормите на издаваната досега електронна музика и обира овациите на музикалните критици и публика.

Продължението му идва скоро след това, през 2007-ма с втория записан албум Happy Birthday, който също се радва на всеобщ успех. Благодарение на него, през 2008-ма берлинчаните печелят наградата за „Най-добър дъбстеп и грайм артист“ на престижните Beatport Awards.  Третият им самостоятелен албум на име Monkeytown излиза през 2011-та и включва колаборации с няколко известни артисти, включително и любимия им Thom Yorke.

Паралелно с всичко това, от 2002-ра насам дуото пише нова електронна музикална история с друг от тяхната порода – електронният продуцент Apparat, с който създават музикалния проект на име Moderat. Последната продукция, родила се от съвместната им колаборация, е от миналата година – албумът, озаглавен II. Смесицата от енергичните бас удари на Modeselektor  и по-тъмната, бавна и енигматична музика на Apparat превръща продукцията им в перфектнна синергия от звуци, които осигуряват динамично музикално преживяване, което всеки електронен фен е длъжен „да си причини“.

Не пропускайте неповторимия диджей сет на електронните ментори Modeselektor като част от музикалната платформа на Ballantine’s My Beat, представен от Gernot Bronsert, който знае как да ви раздвижи дори в студената януарска нощ на 24-ти януари!