България
DJ Rawland ще подгрява Gorillaz тази събота в София

DJ Rawland ще подгрява Gorillaz тази събота в София

Най-известната виртуална банда в света Gorillaz ще представи своя самостоятелен саундсистем диджей сет на 7-и декември в Sofia Live Club. Тази събота, анимираният барабанист Russell Hobbs и човекът седящ зад този образ Remi Kabaka ще ни прехвърлят в света на Gorillaz със специалното Gorillaz Soundsystem шоу.  От българска страна по време на събитието ще чуем DJ Rawland – един от най-качествените представители на столичния клубен живот. Rawland започва да колекционира музика още на 7-годишна възраст, а на 14 вече компизира собствени парчета.  Известен е с безкомпромисните си фънк и хип-хоп сетове,  които звучат в повечето софийски клубове. Подгрявал е имена като Guru (Gangstarr), Delinquent Habits, Funkdoobiest, EPMD, J-Ro (Alkaholiks) и други. На 7-и декември, Rawland ще има честта де се качи на сцената на Sofia Live Club преди Remi Kabaka от Gorillaz.

Gorillaz е една от малкото музикални формации, които могат да се похвалят с присъствие в книгата за рекордите на Гинес като „Най-успешна виртуална банда”, както и с куп музикални отличия в Англия и Америка. Групата е създадена през 1998г, като още първият й албум е разпродаден в 7 млн. тираж. Основателите на Gorillaz винаги представят музиката си чрез анимирани персонажи, които присъстват във всички продукции на формацията. Именно един от тези персонажи – Russell Hobbs, зад който седи перкусионистът Remi Kabaka, дава началото на Gorillaz Soundsystem. В неговите сетове винаги можем да чуем най-актуалното от съвременната клубна музика – house, hip-hop, electro, както и най-добрите изпълнения и специални преработки на парчета на Gorillaz.

 

Билети за партито на 7-и декември в Sofia Live Club могат да бъдат закупени на цена от 20 лв. в мрежата на Eventim, а повече информация за събитието може да намерите на сайта www.reelfeel.bg