България
DANNY HOWELLS и KONRAD BLACK ще свирят в ранните часове на 1 януари в YALTA CLUB

DANNY HOWELLS и KONRAD BLACK ще свирят в ранните часове на 1 януари в YALTA CLUB

Петима диджеи ще свирят в ранните часове на първи януари на традиционното New Year’s Eve парти. В Room 2 ще чуем DannyHowells, Konrad Black заедно с LIUBO URSINY, PHILIP CHERNIKOV и VALDY, които стоят зад TAKEOVER. Билети за събитието на цена от 40 лв. могат да бъдат закупени само от белия бар в клуба, а за притежателите на клубни карти TAKEOVER, входът е свободен.

Danny-Howells

Новогодишното парти в ROOM 2 ще ни срещне с Danny Howells – един от най-неконвенционалните и любими редки гости на Yalta Club заради своя приятелски характер, неподражаем стил и страст към всички музикални стилове. Английската легенда има над 20-годишна кариера в електронната музика, без да се съобразява с постоянно променящите се тенденции, издавайки музика само, когато е вдъхновен. Като продуцент, Howells влиза в историята на електронната музика с незабравими класики като Persuasion/Repercussion, Breathe и Kinkyfunk. Оригиналната му продукция за собствения лейбъл Dig Deeper е включена в компилациите на значими артисти като Juan Maclean и Cassy, а ремиксите му Ride The Storm на Roachford, Get Together на Madonna и Waiting For You на Bent са само малка част от наистина удивителна дискография с дълбок, сексапилен и футуристичен тек-фънк хаус.

Konrad Black

Вторият хедлайнер на вечерта е част от първата вълна канадски продуценти, които успяват да проникнат в модерното берлинско техно. Музикалният стил на Konrad Black е хармонично противоречие от апокалиптични бас линии и мрачни електронни прогресии с кинематографично темпо, които звучат най-добре в малки и слабо осветени зали като Room 2. Повлиян от артистите Maurizio и Basic Channel, албума Consumed на Plastikman и лейбълите Perlon и Playhouse, Black зарязва дръм енд бейса и се преоткрива като техно продуцент. Още докато живее във Ванкувър, Konrad създава лейбъла Wagon Repair, който издава и следващите му тракове Draconia иMedusa Smile. Вдъхновението от непрекъснатото движение провокира Konrad да се завърне към продуцирането на собствена музика – Trophic Cascade излиза в края на 2014 за Visionquest, колаборацията му с Martin Buttrich (бивш гост на Takeover) Siamese Connection влиза в каталога на Guy Gerber-овия Rumors. Сред предстоящите издания на Black са дебюта на колаборацията му с Natalia Escobar, Lovers Never Die, и дългосвирещ албум с Buttrichпрез 2016.

Другите трима участници в програмата за вечерта са добрепознатите резиденти на Takeover – LiuboUrsiny, Philip Chernikovи Valdy.