България
Björk ще открие фестивала Sónar 2017

Björk ще открие фестивала Sónar 2017

Ексклузивен DJ сет на Björk за откриването на фестивала на 14 юни, за който е необходим отделен билет, затваря музикалната програма на Sónar, в която ще вземат участие над 140 артиста на 9 сцени. Това ще бъде изключително рядка възможност за сетивно пътува сред жанровете, повлияли кариерата на исландската изпълнителка. Абстрактното й шоу ще се проведе от 8 часа един ден преди началото на фестивала, и ще бъде лимитирано до 3000 души.

Всички останали, неуспели да се класират за ексклузивното й изпълнение, ще могат да се насладят на изложбата й “Björk Digital” в Centre for Contemporary Culture (CCCB), която се открива също на 14 юни и ще продължи до 24 септември, в Барселона. Мащабната изложба включва дигитални и видео творби на исландката, в колаборации с едни от най-известните световни артисти и програмисти. Изложбата е замислена като преживяване, което да потопи всеки посетител в креативната вселена на Björk, като виртуалната реалност ще играе главна роля.

Björk също така ще изнесе и лекция по време на Sónar+D конференцията, която тази година се фокусира върху напредъка на изкуствения интелект. Тази година Sónar+D ще започне ден по-рано, на 14 юни, с Networking Day за професионалисти и участници в конференцията.

Сред останалите артисти се нареждат Justice, Masters At Work, Soulwax, Cerrone, Moderat, Seth Troxler & Tiga, Nina Kraviz, The Black Madonna, Derrick Carter, Marcel Dettman, Nicolas Jaar, Arca & Jesse Kanda, Jon Hopkins, Matmos, Suzanne Ciani, Nosaj Thing & Daito Manabe, Nico Muhly, Tommy Cash, C.Tangana, Dellafuente + Dj Maka, Kiddy Smile, Florentino, Total Freedom и хип хоп, соул и дъб изпълнители като Fat Freddys´s Drop, Thundercat, Anderson .Paak & The Free Nationals, De La Soul, Dj Shadow.