България
Absolut представя първия фестивал за устойчива креативност от 3 до 9 юни в София

Absolut представя първия фестивал за устойчива креативност от 3 до 9 юни в София

Седемдневният фестивал Аbsolut Creative Space покрива актуални теми, свързани с устойчиво развитие и креативност с атрактивни лектори, работилници и инциативи.

Oт 3 до 9 юни в София Absolut представя за първи път фестивала Absolut Creative Space, посветен на креативността в полза на устойчивото развитие. Специално за събитието в София пристига мащабна инсталация, създадена от рециклирани контейнери и oборудвана за създаване на идеи и провеждане на мултидисциплинарни събития, лекции, работилници и партита. Absolut Creative Space ще бъде разположена на удобна софийска локация и ще посрещне много лектори и вдъхновяващи личности от целия свят, които ще участват в събития и акции с някои от най-активните български неправителствени организации и брандове, за да създадат плътна фестивална програма от лекции, работилници, изложби и акции.

studio_snask

Всеки oт седемте дни във фестивалната програма ще бъде посветен на различна тема свързана с креативността, насочена в устойчиво развитие. От 3 до 9 юни, български и чужди лектори ще говоря и работят на теми като дигитален лайфстайл, дизайн на бъдещето, познаване и опазване на природата, занаятчийство, и други важни за Absolut теми като културата на нощния живот. Някои от първите акценти в програмата, засягащи изброените теми са нощният кмет на Амстердам Мирик Милан, дигиталното студио Snask, дизайнера на храна Marije Vogelzang и други.

Самото пространство, в което ще се проведе фестивалът, ще покаже нагледен пример за устойчиво приложение на дизайна чрез четирите контейнера за транспортиране на водка, рециклирани и оборудвани от шведската компания като мобилно пространство за съдаване на идеи и проекти. Мащабната инсталация се използва за различни събития и проекти в много държави по света до сега и пристига в София директно от Швеция за фестивала.

Още лектори и събития ще бъдат обявени скоро на сайта на събитието absolutcreativespace.bg заедно с информация за откриващото и закриващото парти. Билетите за фестивала ще са на цена от 10 до 15 лв. на ден или 30 лв. за достъп до цялата фестивална програма.

За повече информация:

http://absolutcreativespace.bg/

https://www.facebook.com/AbsolutVodkaBulgaria/?fref=ts