България
23 години Yalta Club с BOOKA SHADE и MARK FARINA

23 години Yalta Club с BOOKA SHADE и MARK FARINA

На 22-ри февруари Yalta Club празнува своя 23-ти рожден ден. Любимият на много диджеи от цял свят клуб ще отбележи този специален ден с водещото немско дуо BOOKA SHADE, американския експериментатор MARK FARINA и резидента на Yalta – LIUBO URSINY.

След 25 години съвместна работа Walter Merziger и Arno Kammermeier aka Booka Shade, достойно извоюват челно място на световния електронен подиум. Невероятна лекота на звучене, плавно миксиране и внимание към детайла – именно с тези характерни белези бандата успява да постигне перфектна симбиоза между разнородната си публиката, съставена от фенове на фестивалната денс до рок сцена.

Свободата на духа и нестандартният подход се усещат още от първия им ъндърграунд транс хит, озаглавен Una Musica Senza Ritmo. Тази независимост, присъща за творчеството на Walter и Аrno, се засилва с основаването на лейбъла Get Physical Music през 2002-а. Проектът, реализиран съвместно с M.A.N.D.Y, Thomas ‘DJ T’ Koch и продуцента Peter Hayo, се превръща в един от най-ключовите и модерни лейбъли в Берлин.

Зад успеха на BOOKA SHADE стоят: 5 албума (Memento, Movements, The Sun & The Neon Light, More!, както и издадения през 2013-а Еve); хитовете Night Falls, Mandarine Girl и In White Rooms, обиколили световните клубове; ремикси на песни на имена като Depeche Mode, Moby, Kings Of Leon; първа позиция в музикалния сайт “Beatport”; миксиране на годишнaта компилация “All Gone Ibiza” на Pete Tong за BBC Radio 1. Освен всичко това германското дуо впечатлява още и с енергични изпълнения на живо, нареждайки се на номер 5 в световната класация на Resident Advisor.

Паралелно със сета на BOOKA SHADE, в ROOM 2 ще глезим слуха с американския експериментатор на звуци MARK FARINA. Стартирал музикалната си кариера като трoмпетист в маршова групa и барабанист в кавър банда, FARINA прави рязък завой с участието си като гостуващ диджей в чикагския клуб WNUR.

mark_farina_great_lakes_audio_mushroom_jazz_press_photo_2013_black_white_in_studio

Способността му да миксира най-чистата форма на хаус музиката с джазово звучене и хип-хоп елементи водят до създаването на неговата запазена марка в денс музиката, така наречения Mushroom Jazz. Колаборацията му с DJ Derrick Carter и Chris Nazuka  под името Symbols&Instruments, води до издаването на парчето ‘Moods’. С продадени над 35 000 копия в САЩ и Великобритания, записът остава като първия ambient house трак в историята. FARINA е издал 7 издания на поредицата Mushroom Jazz, като през 2013-а тя чуква 20 години. FARINA е популярен и с изпълненията си на живо, които понякога траят по 8 часа или включват свирене в две различни зали на едно и също парти. MARK FARINA е бил на сцените на фестивали като Harbourlife, Coachella, DEMF и T in the Park. Неслучайно, URB, MUZIK и BPM го обявяват за един от най-добрите диджей в света.

Билети на цена от 20 лв. са в продажба в мрежата на Eventim.bg и белия бар в клуба.