България
Шеметната Nomi Ruiz на АBSOLUT парти в Операта в Пловдив

Шеметната Nomi Ruiz на АBSOLUT парти в Операта в Пловдив

Една от най-ярките звезди на нюйоркската клубна сцена – Nomi Ruiz, ще свири за първи път у нас в Пловдив на 26 юни, петък. Гостуването на вокалистката на групите Hercules & Love Affair и Jessica 6 е партито на АBSOLUT за закриването на One Design Week. Nomi долита от Щатите за ексклузивен DJ set с вокали наживо не къде да е, а в Операта в Пловдив.

Закриващaта вечер е част от поредица събития на ABSOLUT, които приветстваха KiNK и Hercules & Love Affair и трансформираха Софийска Баня в парти център на кампанията Absolut You Transform Today.

След дългогодишна работа с One Design Week и артисти от почти всички сфери, ABSOLUT представя Nomi Ruiz и една от най-запомнящите си вечери досега в културна столица Пловдив.

Nomi Ruiz е трансексуална жена, израснала в Ню Йорк и е напълно запозната с чувството да бъдеш охвърлен. “Започнах да се занимавам с хип-хоп, когато бях много малка, работила съм с рапъри и продуценти”, разказва тя. “Никога не съм мислила за трансексуалността, просто правех това, което исках.” Когато Номи е на 19 обаче, журналист публикува статия за нея в музикален блог, след което продуцентите й престават да й се обаждат, а договорът който музикален лейбъл й предлага е прекратен. “Всичко се разпадна,” разказва тя. “Бях уплашена и засрамена, отне ми доста време да си върна увереността.”

Но после, нещата се повтарят, когато прави интервю като вокалистка на Hercules and Love Affair. След като Номи уточнява, че не желае да коментира пола си в интервюта, Британски вестник не уважава желанието й. “От този момент насам, аз вече бях ‘трансексуалната певица Номи’… сякаш думата трансексуална буквално се превърна в моя титла”, спомня си тя, смееки си. Но този път тя се справя с този въпрос по друг начин. “Това, което ме нарани най-вече, бе че от цялото това криене, хората мислеха, че се срамувам, което не беше вярно – горда съм от това, което съм. След това започнах да се чувствам отговорна – когато давах интервюта, и говорех открито за това, хората започнаха да набират сили от моите истории, а това ме правеше още по-силна.” Така, Номи жертва собственото си лично пространство с ясната идея, че създава бъдеще, в което другите няма да са подвластни на техните страхове.

Днес Nomi Ruiz е водещо лице на денс, поп и r&b групата Jessica 6.Още преди появата на групата, Nomi дебютира със соло албума „Lost In Lust” за собствения й лейбъл ParkSide Records, който я води до концертни изяви с легенди като Debbie Harry и Holy Ghost. Но най-големият провиб за таланта й идва с включването й в групата Hercules & Love Affair. Nomi изпълнява вокалите в парчетата „You Belong”, „Hercules Theme” и „I’m Telling You” и обикаля целия свят за промоцията на един от най-успешните албуми в денс музиката. След края на турнето, Nomi се вдъхновява да създаде собствената си група – Jessica 6, а малко след това се появява и първият албум „See The Light”. Сингълът от него „White Horse” пък се озовава на върховете на множество чартове.

absolut_NomiRuiz

Nomi често попада в модните страници на списанията заради провокативния си стил и се превъплъщава в муза на десетки фотографи. Марки като Tiffany & Co и Dior се надпреварват да я канят като гост музикант на събитията си.

Освен със свежите летни коктейли от ABSOLUT партито в Операта в Пловдив ще изненада и с премиера на парчето „Down Low” oт предстоящия нов албум на Jessica 6 – “The Capricorn”.

Събитието е с начален час 22.30, а за подгряването преди предизвикателната Nomi Ruiz ще се погрижи Emil Doesn’t Drive от Disco Comrades. Входът е свободен.