България
Фондация ДОМА празнува 5 години на 5 май с Interstellar Funk

Фондация ДОМА празнува 5 години на 5 май с Interstellar Funk

Фестивалът ДОМА става на 5 години и обещава скромно, но все пак запомнящо се празненство. От арт колектива този път ще заложат на холандска вечер на 5 май, национален празник на страната, с нестандартен като музикален стил гост от Амстердам, част от лейбъла Rush Hour. Олф ван Елден, известен като Interstellar Funk, е млад холандски продуцент. Като такъв, а и като диджей, зареден с вечната мелодия, той е дързък и провокира неусетно към размисъл в омайваща танцова стъпка. Винаги в търсене на нови звуци, младият холандец е закърмен с хауса и техното, подхващайки някой случаен ню-уейв и диско ритъм по пътя си.

Interstellar Funk допринася за родната си сцена по много други начини, също и не само като бивш резидент на легендарния Trouw club, но и благодарение на работата си като част от семейството на Rush Hour. След пускането на второ си EP през 2015 г., той е също така отговорен за издирването на нова музика за едноименния лейбъл всяка седмица. Задачата е сериозна, музиката също, не случайно е участник в Boiler room и във фестивали като Dekmantel.

Празненството ще се случи на територията на клуб Жул Верн, подкрепено в музикален план от Disco Comrades, а в алкохолен от Бял Щърк (отново холандска връзка).

Линк към ивента:
https://www.facebook.com/events/451675811890995/