България
Театър става парти локация за Absolut Reinvent

Театър става парти локация за Absolut Reinvent

На 28 ноември Absolut поставя старт на проекта Reinvent, който ще преоткрива нетрадиционни пространства за нощни събития с участието на различни артисти. DJbook е официален партньор на събитието, което ще преобрази Модерен/Независим театър – София с участието на сценографа Никола Тороманов – Фичо и музиката на Aerea Negrot от Hercules & Love Affair. Специално за случая и мястото, Тороманов създава арт инсталация от огледала, която ще постави основата на Reinvent проекта. Творбата му ще бъде надграждана от още шест артиста в следващите събития от проекта, за да предаде финалното послание, заложено във философията на Absolut и проекта Reinvent.

Важна част от преоткриването на театралното пространство за нощен живот ще бъде и музиката на специалния гост Aerea Negrot, позната от музикалния проект Hercules&Love Affair. Negrot е родена във Венецуела, но е живяла и в Хага, Порто, и сега в Берлин. Макар да се изявява икато авангардна танцьорка, тя е и класическа певица, чийто глас напомня за този на Мария Калас. Музиката й е отлична селекция от нежен и мелодичен хаус, понякога преливащ в тек хаус, смесен с джаз и кабаретни мотиви.

Aerea_416_by_Rafael_Scovino_300dpi_0

Вдъхновени от дългогодишната си страст да работят с иновативни артисти, Absolut отново си колаборират с най-интересните имена от българската сцена.Тъй като първата абсолютна трансформация за тази година е на театрално пространство, за нея е поканен един от най-добрите български сценографи. Името на Никола Тороманов е свързано с почти всички постановки на Явор Гърдев и режисьори от класата на Мариус Куркински, Крикор Азарян и Стоян Камбарев. През 2007-ма печели “Икар” за сценографията на “Крал Лир” в Народния, а година по-късно – “Аскеер” за “Валентиновден” в театър “Зад канала”.

В следващите събития Absolut Reinvent ще вдъхне нов нощен живот на още шест места, които познаваме с различна дневна функция. Вдъхновението за Absolut Reinvent идва от вечния дизайн на иконичната Absolut бутилка, която преоткриваме с обновен дизайн през този сезон.

Билети в предварителна продажба може да намерите в мрежата на Eventim, на цена от 10лв. или на място за 20лв. Две седмици преди събитието ще можете да спечелите и двойна покана, ако поръчате специалните коктейли The Theatre или друга Absolut напитка в някои от най-добрите софийски барове, които скоро ще бъдат обявени на abslt.bg.