България
Първото издание на Ritual Gatherings представя 10 музиканти от българската и световна клубна сцена на 5 и 6 август

Първото издание на Ritual Gatherings представя 10 музиканти от българската и световна клубна сцена на 5 и 6 август

Специално за представянето на новата парти концепция пристигат мексиканецът GEMM и някои от най-известните имена на българската клубна сцена, както и специален гост от Миконос, който ще остане изненада до деня на събитието.

Новата парти концепция Ritual Gatherings готви богата музикална програма за първото си издание на 5 и 6 август на бар Ботаник, близо до Черноморец. Познати имена от няколко електронни стила ще бъдат част от лайнъп-а на фестивала. За събитието пристига и специален гост от Миконос, който ще бъде обявен часове преди партито. Екипът на Ritual Gatherings цели да събере феновете на различните електронни стилове и да ги върне към базовите човешки емоции, етнос и природа. В музикалната концепция е заложен набиращият скорост Playa Tech стил, познат от най-големите световни фестивали, като Burning Man в САЩ и BPM Festival в Мексико. От българска страна той ще бъде представен от някои от най-известните имена на родната сцена, като Peppou, Anatolkin и добре познатият от YALTA CLUB в София – Стефан Попов.

В събота музикалното пътешествие започва Soulful Traveller с дълбоки бас линии, изпъстрени от мотиви и инструменти от цял свят. Той ще разкрие красотата на хаус музиката пред публиката, представяйки имена като Eva Gardner, Ian Friday, Ralf GUM и Boddhi Satva. По-късно към партито ще се присъедини MEDO, а следобедът ще бъде раздвижен от Valdy – един от резидентите на фестивала ELEVATE и Takeover – YALTA CLUB.

Вечерните часове и изгрева ще бъдат акомпанирани от Габриел Еспиноса – GEMM, съосновател на Ritual Gatherings в Барселона и част от сърцето на музикалната сцена на култовия курорт Playa del Carmen. Делил сцена с имена като AudioflyM.A.N.D.Y., James Zabiela в най-добрите клубове в Мексико, GEMM запленява с хармоничното си и органично звучене, вдъхновено от корените му. Неговата музикална линия ще бъде допълнена от The Foreigners – дуото, довело Ritual Gatherings за първото си издание в България.

Програмата представя и едно от най-известните имена в българската електронна музика – Shosho. Продуцент, диджей с над 15 години стаж зад пулта и една от основните движещи сили на Ritual Gatherings, Shosho ще поднесе на публиката типичните за него еуфорични бас линии и deep tech звучене, забелязано и отличено от лейбъли като Toolroom Records, LAPSUS MUSIC, Terminal M Records и Trapez.

На 3 август Red Bull изпращат познатия парти джип АЛЕКО на къмпинг Градина за дневно warm-up парти на Ritual Gatherings. Заедно с него ShoshoThe Foreigners и Peppou ще загатнат за това, което предстои да се случи на 5 и 6 август. Следете пълната програма на фестивала в официалното Facebook събитие.

През двата дни гостите ще имат възможност да се насладят и на специално гурме меню, приготвено от Божана Кацарова, както и различни спортно-развлкателни дейности и местни производители, които ще допълват и изграждат естествената атмосфера на събитието.