България
Първите герои за годината на Metropolis

Първите герои за годината на Metropolis

Първото за 2018 издание на Метрополис – Heroes Total, се проведе в зала 4 на Интер Експо Център с участието на четирима герои, всеки от които е ярко изявена звезда на електронния музикален небосвод.

Началото по традиция бе в 22:00ч, като стотиците почитатели на техно музиката се тълпяха пред входовете, за да станат част от изживяването. Освен типичната за Метрополис мощна и качествена саундсистема, организаторите се бяха погрижили и за акустиката на залата – цялото помещение беше плътно покрито с акустични завеси от световен клас. Над сцената бяха поставени три стени, които погледнати в перспектива създаваха усещането за дълбочина.. Силно индивидуален и приготвен специално за всяка част от вечерта, мапингът  създаваше усещането, че се намираме пред портал, който ни пренася в друго измерение. Още в началото на вечерта прожекторите чертаеха светлинни пътища в пространството.

Вечерта страртира с подгряващи сетове на едни от най-изявените диджеи на българската сцена – Petar, Miss Lidiya & Smurf. Те се справиха с лекота със сложната задача да подготвят публиката за това, което предстои. До 00:30ч., тримата използваха цяла гама от подстилове с постепенна градация.

Хиляди вперени очи очакваха първия герой на вечерта. След пълно затъмнение на сцената се появи посланикът на българската електронна сцена по света – KiNK. Той бе поел нелеката задача да изгради своя сет на живо пред публиката. Основният техно бийт, мелодията, която той сам сътворяваше и моделираше, в комбинация с визуалните ефекти направиха неговия пърформанс зрелищен спектакъл от дим, светлина, мапинг и страхотна музика. Дръзките и смели решения, нестандартните похвати, използването на елементи от хаус музиката, цигулки с детройтски привкус, бяха елементите, които ни накараха да изпаднем в екстаз. Вече видели с очите си, знаем със сигурност защо точно той бе отличен два пъти за най-добър лайв сет в света.

Когато часовникът удари 02:30ч., сцената бе завладяна от французина Julian Jeweil. От самото начало до края, той атакува своите фенове с цялата мощ на техното, подчинена на един основен бийт.. По този начин той спечели публиката на своя страна и я остави без дъх до края на сета си. Небезизвестен факт е, че неговата музика спада към дръмкод звучене, което той използваше на 100%

След двата взривни сета на арената се качи шотландското дуо с многогодишна история – Slam. Познати на света, като артистите, създаващи свои норми и правила, двамата бунтари на електронната сцена, буквално ни разказаха играта. Мощно десет минутно интро, изпълнено с мистика и дарк звучене, промени цялостната атмосфера и моментално взривиха публиката. Целият им сет бе като една разказана история, изградена от есенцията на етапите на развитие и подстиловете на техно музиката. Пътешествие във времето, като за тяхната 30-годишна история, са черпили информацията от първа ръка. На финала, дуото отказваше да слезе от пулта, което доведе до вълни от еуфория на публиката. По този начин затвърдиха повторно своята сила, след паметния им сет от миналата година.

След тези зрелищни три акта, щафетата бе поета от кръстника на българската техно сцена – DJ Steven, който заедно със Ziggy закри подобаващо вечерта. Верните им фенове за миг не спряха да танцуват, като дори след последната нота, не желаеха да си тръгнат. Последното парче от плейлистата им бе “Паника”, като залата бе огласена от думите – „Граждани не изпадайте в паника, не тичайте към вкъщи“, което някак шеговито подсказваше края на това незабравимо събитие. Парчето бе специален ремикс на Steven, като оригиналът е на Zimone. Тримата диджеи са лицата зад лейбъла Mekanika, който е под шапката на Метрополис и скоро ще чуваме все повече за него.

В този героичен сблъсък на техно титани накрая победител се оказа публиката, която дори след финала продължаваше да иска още. Горещата подкрепа към артистите не бе само на живо, а и с лавината от коментари след събитието.