България
Пълната програма на B’ESTFEST 2013

Пълната програма на B’ESTFEST 2013

Този уикенд – на 5, 6 и 7 юли, в североизточните околности на румънската столица Букурещ, ще се състои 7-то издание на най-големия фестивал в северната ни съседка. B`estfest Summer Camp е ситуиран в парк Тунари, край живописното езеро Пасарея.

Фестивалът е прекрасна възможност за прекарване на един цял уикенд, изпълнен с разнообразие от музикални и всякакъв друг тип активности. Фестивалното градче отваря врати в късния следобед в 17 часа и животът в него не стихва до появата на първите лъчи на слънцето на следващия ден.
 
Пълната програма по дни, сцени и часове:
http://bestfest.ro/editia2013/program/
 
На основната сцена през трите фестивални нощи ще звучи много поп-рок, хип-хоп, соул, реге и drum’n’bass от артисти като NAS (US), TEXAS (UK), CHASE & STATUS LIVE(UK), THE HEAVY (UK), ENTER SHIKARI (UK) и NNEKA (NG/DE).

Второстепенната сцена, залепена за основната с идеята щом гиг на едната приключи, веднага да застъпи другата, ще се изявяват едни от най-добрите интернационални и локални рок, пънк, хардкор и метъл банди. Сред тях са Biohazard (US), подгрявани от българските момчета от Piranha, Tiamat (SE) и Soilwork (SE).

Една от най-ярките атракции през нощта е Dance Arena, на която се разиграват break,electro, house, dubstep и d’n’b бийтове. Специалните гости тук са холандците Noisia, британците Joker и Friction, преди и след който на пулта уменията си ще демонстрират родните момчета DJ Diamondz и DJ Phirah. В програмата на Dance Arena забележителни имена са още CA:RO и Heath:Ward. .
Blazing Vibez сцената е с традиции на B`estfest и е реверанс към феновете на реге, dancehall и dub.

Друго забележително и изпълнено с музика място е Groove On Stage зоната, предлагаща chill-out, house и  IDM ритми, заобиколена от традиционния за фестивала базар за ръчно-изработени дрехи, бижута и аксесоари.

Silent Discotheque зоната е за онези, които със слушалки на уши ще се потопят в своя свят от Disco, Disco House, Future Garage, Ghetto Funk, Glitch и Funk. Феновете на доброто парти ще имат възможност да избират измежду три канала от любимия си жанр.

Най-новата платформа за музика е Rock Arena – тента за акустични рок изпълнения на изявени румънски имена в този стил.

И още една новост на фестивала – наред с множеството спортни площадки и зоната за екстремни спортове, през 2013 година, B`estfest Summer Camp ще се превърне в арена на BMX&MTB състезание. В обещаващото да се превърне в грандиозно шоу, участие ще вземат най-добрите райдъри не само от Румъния, но и от света.

B’ESTFEST Summer Camp е перфектният фестивален избор за всеки, който би искал да съчетае пътешестването и откриването на нови интересни дестинации с щуро парти до зори, изпълнено не само с много и все невероятна музика, но и с куп други купонджийски изживявания  – спорт, изкуство, шопинг, безплатно четене на книги, пушене с наргиле, излежаване на хамак или в мек удобен фотьойл, игри, филми, театър и не на последно място разнообразно вкусно интернационално похапване и бира за не повече от 3 лева.
 
Билети:
От 1 до 7 юли 2013!
3-дневен: 45 Еuro
1-дневен:  23 Euro
Ваучер за къмпинга: 9 Euro за целия престой на фестивала.
Деца под 12 години, придружавани от възрастен, имат безплатен достъп до фестивала!
За българи: КУПЕТЕ ДВА БИЛЕТА И ПОЛУЧАВАТЕ 2-РИЯ БЕЗПЛАТНО!!!
 
Билетите се продават на:
https://www.myticket.ro/en/events/bestfest-summer-camp-bestfest-park-tunari-05-iulie-2013.html
 
Как да стигнете до Букурещ:
С влак: Бърз влак „Румъния” заминава от София в 9:00ч. сутринта и пристига на гара Север в Букурещ в 18:33ч. Влакът минава през Русе в 15:05ч. Влак от Истанбул за Букурещ минава през Димитровград в 6:55ч., през Стара Загора в 08:11ч. и през Велико Търново в 11:01ч. Влакът „Румъния” отпътува от Букурещ към София в 12:30ч. на гара Север в града.
 
С автобус: От Централна Авторага София всеки ден тръгва автобусна линия София – Русе – Букурещ с начален час 00:30ч. Цената на еднопосочен билет е 52лв., а на 2-посочен – 82лв.