България
Ново начало за Booka Shade с “Eve”

Ново начало за Booka Shade с “Eve”

Дългоoчакваният, шести пореден албум на берлинското дуо Booka Shade, е факт, a ето какво ни споделиха за него пичовете от Bassline. Eve излиза 3 години след последното им LP – More! и е първият им албум, който не носи логото на Get Physical. Заедно с DJ T., Booka Shade вече не са част от Get Physical. “Лейбъл драмата” и работата по част от парчетата в албума, едва не станаха причина за разпадането им. Албумът е завършен в Манчестърското студио Eve, което се оказва извор на вдъхновение, подходяща възможност за изглаждане на отношенията им и вероятно най-правилният избор за заглавие на албума.

В първата си половина, Eve е истинско пътешествие в света на dance музиката и всичките й разновидности, а всяко едно парче ще ви накара да потропвате с крак – от jazzy тромпета в Many Rivers, до deep house бийта на Love Inc. Албумът определено се различава от всички предишни LP-та на Booka Shade, но в никакъв случай не бяга от цялостната звукова рамка на дуото. Eve носи удоволствието и от сполучливи комбинации между синтове и бийт, характерни за различните жанрове в електронната музика. В този ред на мисли, Love Drug ft. Fritz Helder ни допадна заради тропическия саунд, напомнящ Perseus и дълбокият techno бийт. Другo доста добрo парче e Maifeld.

Условно казано, втората част на албума, напуска дансинга, взимайки със себе си органичните и аналогови компоненти от първата, за да ни пренесат в коренно различен свят. Някои от парчетата в нея, напомнят филмов саундтрак, но от този тип саундтраци, които обикновено допринасят повече за успеха на даден филм от самия филм. Други – имат своя собствена история, способна да ви откъсне за миг от реалността. В тази връзка, ще признаем, че не веднъж се трипнахме с Jesolo, а и то е неизбежно. Не по-различно усещане носят и Ballad Of The East и Only When You Wake Up.  Crossing Borders с вокалите на Fritz Kalkbrenner е един от минусите в албума, защото зад него прозират маркетинговите цели албума да се популяризира по-лесно паразитирайки на славата на отдавна втръсналото ни парче от саундтрака на Berlin Calling – Sky And Sand.

Eve излезе на 1-ви ноември от Blaufield Music/Embassy One.

Booka Shade - Eve

TRACKLIST:
01. Many Rivers
02. Love Inc
03. Kalimera
04. Leema
05. Maifeld
06. Perfect Time
07. Time’s On My Side
08. Crossing Borders feat. Fritz Kalkbrenner
09. Love Drug feat. Fritz Helder
10. Only When You Wake Up
11. Ballad Of The East
12. Jesolo