България
Най-популярното парти на Ибиса – Cocoon, идва в България

Най-популярното парти на Ибиса – Cocoon, идва в България

Sven Vath, Alejandro Mosso и Martinez ще запалят Зала Фестивална на 23 ноември 2013 по покана на Метрополис

По покана на Метрополис Cocoon ще взриви българската публика в цялото си великолепие – фантастични танцьори, впечатляваща декорация, авторски визии и, разбира се – създателят на парти бранда – Sven Vath! Всяко следващо негово идване у нас е по-голямо, по-силно и по-запомнящо се и предстоящото събитие няма да прави изключение. 15 години след първата среща с българската публика (ноември 1998-а) и повече от година след последната (Sven Vath и KiNK Live на Cacao Beach бе признато за Най-добро парти за 2012-а на Best DJ and Club Awards), една от легендите на световната електронна музика се завръща заедно с две от горещите имена на сцената в момента. 

През 1999-а година, клуб Amnesia кани Sven Vath за един сезон и му предлага да разработи най-трудния ден – понеделник. През 2013-а Club Cocoon е най-популярното парти на Ибиса, на което идват да се забавляват David Guetta, Tiesto, Carl Cox и Pete Tong, а Sven Vath превръща в мега звезди Richie Hawtin, Marco Carola, Luciano, Loco Dicе. Самият Dubfire признава, че прави най-големия си стилов завой след една понеделнишка вечер в Amnesia…

ALEJANDRO-NEW

Alejandro Mosso е един от съвременните диджеи, чието име се свързва с Cocoon. Още в детството си в Аржентина той се увлича по акустичната китара и през 90-те свири във всякакви банди и жанрове – от пост пънк до електро поп. Интересът му към електронната музика се заражда именно от експериментите със звука в тези стилове и през 2004 той дебютира с EP и албума Hiperborea.  5 години по-късно е забелязан от Sven Vath и бемилостният груув на парчето Somebody се оказва стартов трак в десетата Cocoon-компилация. От тази година Mosso оглавява и собствен лейбъл, а какво ще предложи при първото си гостуване у нас, предстои тепърва да разберем!

Martinez е мултиинструменталист, но наред с джаза и груува, той се занимава с електронна музика от ранна възраст в родната си Швеция. Когато на 20-годишна възраст се премества в Копенхаген, музикалната му продукция е на толкова високо ниво, че получава възможността да ремиксира имена, като Underworld, Mathew Dear & Seth Troxler, Nathan Fake и много други. Изминалото десетилетие е време на бурно равитие в кариерата му: няколко самостоятелни албума и множество стилови завои – от експерименталния, мелодичен и атмосферен cosmic house, през дълбоките джазирани електроники, до минимал техно, чилаут, даунтемпо и др. Днес той е в първите редици на най-търсените нови имена в електронната музика –  пуска рамо до рамо със Sven Väth, Loco Dice, Michael Mayer, Miss Kittin, Guido Schneider и Onur Özer в най-престижните клубове – D-Edge в Сао Паоло, Crobar в Буенос Айрес, Amnesia, Space и Pacha в Ибиса, Fabric в Лондон, Cocoon във Франкфурт, а от тази есен предстои и София!

 

Билетите за Cocoon Heroes са вече в продажба в мрежата на Eventim.bg!