България
Наближава деветото издание на Drum’n’Jazz

Наближава деветото издание на Drum’n’Jazz

Най-новият проект между световния бийтбокс шампион Skiller и дръмъра Стунджи, а след тях хитовият британец Wilkinson са само част от музикантите, които ще чуем на 29-ти ноември

 

Един месец след като основателите от HMSU обявиха деветото издание на Drum’n’Jazz, вече са ясни всички гости и детайли за събитието. Традицията е показала, че столичният Парти Център 4КМ е повече от гостоприемна дестинация за това мероприятиe. За първи път на родна зeмя феновете ще могат да чуят едно от най-хитовите имена на британската музика в момента – Wilkinson,  заедно с неговия добър приятел и MC – VisionОbi.  Двамата идват точно когато хита Afterglow катери с пълна сила класация след класация, а новият албум „Lazers Not Included” се превърна в едно от изданията на годината на острова само дни след като излезе на пазара. Обявеният за „Най-Талантлив ДнБ Артист на 2012“ категорично оправдава наградата си и пред 2013 успяхме да чуем ремикси за артисти като Chase and Status, Nero, Wiley и много други. Точно когато всички говорят за него, България стана една от последните дестинации, част от световното му турне.

През годините сцената на Drum’n’Jazz се утвърди като място за създаване на нови музикални идеи и тенденции. Тази година не прави разлика и премиерно ще може да се насладим на един уникален български проект. Зад закачливото име MoMental, световният бийтбокс шампион Skiller и иконата на българските барабани Стоян Янкулов се събират заедно с тромпетиста Росен Захариев, клавирите на Кирил Дончев и вокала на Павел Терзийски. Тази комбинация определено дава заявка за нещо уникално, което да разчупи музикалните стереотипи и по този начин да допълни по един необикновен начин визията на Drum’n’Jazz.

hmsu-dnj2013

Експериментът ще е основен движещ инструмент и в сета на EXo от HMSU, който продължава визията си и ще бъде отново с музикант на живо. Този път ще е заедно с барабаниста Максим Хальов, известен като MAX, за когото експериментите в студийна среда показват, че може да изкара цял час в ритъма на дръм енд бейс музиката – това го прави натурален избор за този електро-акустичен сет на EXo.

Drum’n’Jazz преживяването ще бъде подкрепено от новото амплоа на Mocks & Konspirator – High Roll. Тази инициатива на дуото има за цел създаване на качествена авторска музика и развитие на концептуални проекти с родни и международни артисти. Резултатите на закъсняват, а участието им на Drum’n’Jazz ще бъде няколко дни преди официалното излизане на пазара на компилацията “It’s You” EP, съставена от 5 парчета и издадена от легендарния британски лейбъл Formation Records.

HMSU участието за вечерта съвсем не свършва дотук. Екипът ще бъде допълнен от артистите Ogonek, Targy и acidtrip –  доказано е, че техните сетовете представляват едновременно както чудесна подгрявка, така и перфектно продължение за завършека на едно парти.

Drum’n’Jazz е първото по рода си събитие в България, което се превърна в нарицателно за един нов тип забавление, представящо с вкус съчетания от стилове като дръм енд бейс, джаз, класически рок’н’рол, експериментален и IDM звук, български фолклор и други. По покана на H.M.S.U в рамките на проекта гостуваха артисти от световна величина като Amon Tobin, LTJ Bukem, Dub FX, Теодосий Спасов, Влатко Стефановски, Стоян Янкулов, Netsky, Deadbeat, Future Prophecies, DJ Fabio, Dub FX, Blu Mar Ten, Calibre, Utah Jazz, Balkansky Live и това е само част от тази магическа комбинация с осем издания в своята история.

Билети за тазгодишното издание могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM.BG, а началото на събитието е с час 22:00ч. Повече информация можете да намерите на:

https://www.facebook.com/DrumAndJazz

https://www.facebook.com/hmsuorg