България
Метрополис се завръщат в зала Универсиада след 8 години пауза в компанията на Ellen Allien

Метрополис се завръщат в зала Универсиада след 8 години пауза в компанията на Ellen Allien

Пионерите на българската електронна сцена ще ви накарат да изживеете една вечер с двама артисти, станали икони на берлинската техно сцена, на 21 октомври, в столичната зала Универсиада.

На една сцена, в следващото издание на формата, ще чуем жената с 25 годишен опит на световната техно сцена, музата на и една от причините Ben Clock да бъде DJ, създателят на BPitch Control – Ellen Allien! Със своите седем албума зад гърба си, собствено радио-шоу по радио Ibiza Sonica, продуцентът с резидентство в едни от най-престижните клубове в Европа, Ellen е олицетворение на завършен артист. Eдин от малкото електронни DJ, удостоени с честта да стане част от програмата на клутурния център Pompidou в Париж, Франция и собствена модна линия.

След нея на сцената ще излезе един от най-успешните продуценти на електронна музика, който е не по-малко успешен DJ – Len Faki. Германецът от турски произход е резидент на Berghain още от създаването му през 2004, автор на редица клубни хитове, които му гарантират място в топ чартовете на редица музикални медии. След няколкото успешни ремикса, последвали от големия авторски хит – “Mekong Delta”, Faki получава признанието и подкрепата на ТОП Техно DJ-те в световен мащаб. Неговите гигове не веднъж са били отразявани от редица музикални списания, като ги сравняват с аудио-визуално приключение, в което Faki не просто миксира пред публиката си, а го прави за тях, заедно с тях. Len Faki е познат на своите фенове като един от най-изявените, изискващи от себе си творци на съвременната сцена.