България
Мелформатор, Sirius & Methodikal и Konstantin Timoshenko откриват ONE DESIGN WEEK 2015

Мелформатор, Sirius & Methodikal и Konstantin Timoshenko откриват ONE DESIGN WEEK 2015

Стартът на тазгодишното издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK, организиран от платформата за култура ЕДНО с подкрепата на Община Пловдив и Фондация Америка за България и в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019, ще бъде отбелязан с грандиозно парти в Концертната зала на Държавна Опера Пловдив на Площад Централен 1. За музикалната селекция ще се погрижат Мелформатор, Sirius & Methodikal (Reel Feel) и Konstantin Timoshenko (Help Me Jones). Пространството на залата ще бъде преобразено от масивен 3D мапинг. Локацията ще разполага и със собствен бар, подкрепен от ABSOLUT. Началото: 22:00 ч. Вход свободен.

За перфектното откриващо парти ще се погрижат аудио-визуалният колектив от Пловдив Мелформатор, добре познати от организация на редица събития с визуална идентичност и експериментално звучене, графичен дизайн и интерактивни визуални инсталации.

Диджей дуото Sirius & Methodikal или Ангел и Андрей от Reel Feel и Keen Acts ще внесат funky денс звучене и разчупени бийтове. Двамата диджеи са добре познати на българската публика с участията и организацията на редица партита и концерти. Добрият им музикален вкус е довел в България редица стойностни артисти като Alice Russel, DJ Vadim, Raul Midon, The Herbaliser и мн.др. Сред другите им проекти са Funkusion & Makopa.

Timoshenko също е познато име на българската музикална сцена, той е известен сред меломаните с една от най-големите колекции плочи в България. Освен като опитен музикант той се изявява и като диджей на различни партита. Името му се свързва с редица музикални проекти, между които Help Me Jones, Silence of the Lamps с Emu Plusminus, KMTR, Akkord I On и т.н.

Темата на седмото издание на ONE DESIGN WEEK е “Digital One“ и ще бъде разгледана в специално създадената за фестивала изложба “Постдигитално съществуване” с куратор Рене Беекман, интерактивен мапинг, професионален форум и т.н. ONE DESIGN WEEK се провежда между 19 – 28-ми юни 2015 г. и включва редица инициативи със свободен достъп за широката публика – изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, партита и мн. др..