България
„Магнетик„ с магнетичен лайв в Tobacco Garden Bar днес

„Магнетик„ с магнетичен лайв в Tobacco Garden Bar днес

Домакините от Tobacco Garden Bar поднасят поредния стилен музикален комплимент към своите гости с лайв на екстравагантните MAGntk („Магнетик“). Интригуващата банда е проект на двама изключително талантливи музиканти, обединили сили, за да промотират пред по-широка публика звука, който обичат. Електронният класен саунд на Илин Гривишки a.k.a DJ Ilko и характерният глас на Майкъл Флеминг a.k.a Lexus ще прозвучат на живо днес, 27 август, в пространството зад Националната художествена галерия. Двамата музиканти са едни от създателите на “Tri O Five”, a новата им банда вече има в портфолиото си участия на Spirit Of Burgas 2009, Monte-Carlo Rolex Masters 2010, Аполония 2010/12, Elevation 2011, EXIT Fest 2011, Bansko Jazz Fest 2014 и други.
Новаторската музика на формацията MAGntk пленява от първо слушане и умело съчетава елегантен дийп и соулфул хаус с фънк, афробийт, лаундж, броукън бийт и ню джаз звучене.

Лайв сетът на бандата започва точно в 22.00 часа този четвъртък и обещава неповторимо изживяване и емоции. DJ Vasquez ще забърка превъзходен саунд коктейл в по-ранните часове. Входът за събитието е свободен, с предварителни резервации.

На сцената в Tobacco Garden Bar заедно с DJ Ilko и Lexus ще се изяви и Филип Александров (Fingertone) – клавишни и тромпет. Филип Александров, познат още като
Фичо от Future Shock, има няколко издадени албума с
Future Shock, Groove Bone Crusher и още множество
проекти – с Ruth, Babyface Clan и други.

Спечелило си славата на най-доброто място за мохито в София през годините, култовото заведение Tobacco Garden Bar продължава традицията с уникалните рецепти коктейли до днес. Старинният екстериор, изваяните масички и столчета от ковано желязо, допълнително засилват аристократично усещане и пренасят посетителите в една отминала царствена епоха. Всъщност барът е приемник на кафето в Царската градина още от времето на княз Александър Батенберг, когато в новопостроения дворец се развива активен обществен живот. Големият български политик Константин Иречек, който е и министър на просвещението от 1881 до 1882 г., пише: „Пред палата се простира Александровата градина, публичен парк с кьошк за музика и с малко кафене”.

Tobacco Garden Bar днес е отлично място за разхлада в горещия град сред оазис от освежаваща зеленина и тонизиращи напитки, миксирани от майсторите зад бара. Въздухът и настроението, уединението на локация превръщат Tobacco в идеалното пространство за бизнес или лична среща на по чай или кафе през деня. А почитатели на добрия саунд и забавленията под открито небе могат да се насладят на специално селектирана диджей програма.