България
ДОМА трансформира ДОМ на киното: Фатално винил парти в петък 13

ДОМА трансформира ДОМ на киното: Фатално винил парти в петък 13

Първото по рода си парти в известната кинолокация, с участието на DJ André Pahl (Берлин) и DJ Emil Doesn’t Drive (Sofia), е част от кинопанорамата на Райнер-Вернер Фасбиндер.

Във фаталния петък 13 май арт фондация ДОМА и Дом на киното канят всички на първото по рода си Фасбиндер винил парти. Култовата кинолокация ще бъде трансформирана в специална парти зона, в която главни действащи лица са DJ André Pahl (Берлин) и DJ Emil Doesn’t Drive (Sofia).

Двамата диджеи, които имат солиден бекграунд на берлинската парти сцена ще предложат на публиката свеж коктейл от най-доброто от диско/ денс музиката в Европа и у нас. Освен тях и плочите им, за доброто настроение на посетителите са подготвени специални визуализации в стила на Фасбиндер, барове и други изненади.

Партито е част от кинопанорамата на „лошото момче“ на новото немско кино Райнер-Вернер Фасбиндер, която ще се проведе от 10 до 18 май в Дом на киното в София.

Повече информация за ретроспективата може да научите тук: http://domaartfest.com/798

Преди партито, от 19:30 часа, на същото място публиката ще може да види филма „Лили Марлен“ („Lili Marleen“, 1981, 120 min) – една от най-популярните ленти на Фасбиндер.

За високия градус на настроението и подчертаното берлинско усещане пък ще се погрижат Бял Щърк и Club-Mate Bulgaria.

Старт: 23 часа

Вход: 5 лв на място

За André Pahl:

andre-pahl_skull

Андре Пал (André Pahl/  Берлин)  е познат със своите сафари миксове, които пренасят слушателя в поредица кинематографични пътешествия през непознати морета, забравени пустини и далечни галактики.

Той лавира между псайхъделик, вуду перкусии и понякога по-електронни звуци, пресъздаващи забавеното туптене на сърцето и каращи краката да танцуват.

Андре става част от изумителната музикална сцена на град Мексико за период от няколко години, като е един от основателите на лейбъла  “Nuevos Ricos”. Докато е там той започва да пуска на кварталните улични партита, алтернативните нощни клубове и арт събитията, организирани в претъпканите метростанции на мексиканската столица.

Да слушаш сетовете му е като да навлезеш дълбоко в непристъпната гора – правиш го, въпреки че знаеш, че може да бъде опасно. Първо главата, а после цялото тяло се потапя дълбоко в една странна джунгла, в която партито е основен акцент, а навсякъде има светлини и блясък.
Чуй го на:
https://soundcloud.com/andrepahl

За Emil Doesn’t Drive:

emil_space

Емил Дазънт Драйв (Emil Doesn’t Drive) e роден в София, но се мести в Берлин през 2004 година, където се превръща в резидент диджей на Laserdance партитата в Club 103, пускайки под имена като Benji DF Hanoben, Daniel Wang и Diskokaine. По това време започва да пуска редовно в Rio, Cookie’s, Tape и още няколко берлински клуба. През 2007-ма, заедно с приятелите си Cheers Chris и Salto Mortale, създава собствена парти платформа, наречена Mirage. В изданията присъстват редица гост-диджеи като like Jeffrey Sfire, Finn Johannsen, Jonny 5, Laser Magnetic, Intergalactic Gary,Hunee, Prins Thomas and Rob & Zoopsie и много други. Парти платформата е единственото място, на което човек може да чуе микс от итало, уейв, космик, диско, EBM, рок и афро стилове.

Освен това, Емил обединява сили със Sameheads за поредица необикновени концептуални партита, които се качват на върха на класацията на всички диско партита, които някога са се случвали в Берлин. Паралелно с това той подгрява и популярни имена като Optimo, The Glimmers, Justice, Chromeo, Glass Candy, I-F, Santa Gold и много други. Следват гигове из цяла Германия, включително Salon des Amateurs (Дюселдорф), ), Erste Liga (Мюнхен), Golden Pudel Club (Хамбург), както и регулярни участия на редица популярни партита в чужбина: BumBum (Хелзинги), Седмицата на модата в Копенхаген, Седмицата на модата в Париж, партитата на списание ЕДНО в София и Family Groove (Полша). През 2011 Емил отваря собствен клуб и арт пространство, наречено The Zone в квартал Нойкьолн в Берлин. Трите години събития, които се провеждат там, поставят квартала в една нова светлина и оставят ярък отпечатък върху новата хипстър локация и младото поколение там. Понастоящем Емил е един от собствениците на ключовия ънъдрграунд клуб Жул Верн в София и част от диско бандата Disco Comrades.

Чуй го на:

https://soundcloud.com/charlie-smooth/emil-doesnt-drive-charlie