България
Да изпаднеш в Amnesia

Да изпаднеш в Amnesia

Първите чуждестранни туристи идват на острова в началото 1950 г., привлечени от слухове за мистериозни легенди и недокосната от човека природа. През 1954 г. на острова стъпват хора като Аристотел Онасис и Принцът на Монако, запленени от красотата на мястото. Оттам насетне испанският остров започва да просперира и се превръща в най-горещата парти точка на Земята. Досетихте ли се? Ибиса, бейби!

Един от първите клубове-доайени на острова, институция и до днес се ражда през 70-те години на миналия век. Amnesia първоначално е притегателен център за всички хипита, място за идеалисти и контра-култури, в което Боб Марли изнася незабравими представления. Клубът минава през всички музикални епохи, през диското на Дона Съмър до хип-хоп и фънк. Но с падането на Берлинската стена започва истинското световно господство на хаус музиката, която превзема и Amnesia и целия остров.

Разрастването на Amnesia е неудържимо. От 4 бара клубът се разширява до 16, от 30 служители – до повече от 200 в разгара на сезона. Появява се магазин за музика, линия дрехи, а през клуба преминават Naomi Campbell, Puf Daddy, Dolce & Gabbana, Bono, Boy George, Elle McPherson, George Michael, Valentino Rossi, Calvin Klein, които танцуват под диригентството на диджеи като Paul Van Dyk, Tiesto, Danny Tenaglia, Laurent Garnier и Carl Cox.

Какво ново от Amnesia тази година? Loco Dice се завръща в клуба за няколко летни партита, Matinee събитията ще продължат с пълна сила, включително с представянето на нова концепция Naked, която може да се досетите ще е доста разгорещена. Аfrojack ще е домакин на 6 партита, последните от които на 13, 20 и 27 август. Всяка сряда партито „Пяна и Диаманти“ ще е с домакин не друг, а парти-маниачката Paris Hilton.

http://www.amnesia.es/webapp/home