България
Гостите на Absolut Reinvent, DJ Doo и Ali Güney, в разговор за Балканите и паметните гигове

Гостите на Absolut Reinvent, DJ Doo и Ali Güney, в разговор за Балканите и паметните гигове

Този петък, 11 март, Absolut скача на дълбоко в басейна на хотел Родина с третото издание от концепцията Reinvent. Разпитахме специалните гости DJ Doo (Белград) и Ali Güney (Измир) от лейбъла Beyond House за най-паметните им преживявания.

Най-ужасното парти, на което си пускал?

Ali Güney: Всяко парти с Doo. Ужасни сме, когато сме заедно, хахаха. Майтапът настрана, но за да бъда честен, за щастие нямам фрапантни случки. Понякога просто звeздите не се нареждат, както искаш и получаваш празен клуб или тълпа от хора, които не помръдват. Това винаги е ужасно.

DJ Doo: Партито, което полицията прекъсна, но местните престъпници искаха да продължа заплашвайки ме с пистолет.

Най-запомнящото се парти?

Ali Güney: Фестивалът +++ през изминалото лято беше нещо наистина запомнящо се. На един баир, по средата на нищото в Сърбия, на километри от най-близкия град пусках за банда меломани и тълпа щурци. За мое щастие, благодарение на някои технически проблеми, сетът ми съвпадна със залеза. Беше наистина магическо. Хората бяха щастливи и аз бях щастлив.

DJ Doo: Всъщност, през миналата година имаше няколко такива. Успях да пускам на един от най-любимите ми музикални фестивали Dimensions, както и на Exit’s Dance Arena stage, което е нещо, за което мечтаех от малък. Но най-запомнящото се парти беше на Lovefest с моя добър приятел от Хърватска – Borut. Виждайки толкова много познати лица в публиката и тяхната ентусиазирана подкрепа, забавните им танци и слънцето, което изгрява, а домакинът обикаляше публиката, сервирайки плодове от голяма чиния. Това е гледката, която никога няма да забравя. Не можах да сваля усмивката си от лицето. Един от приятелите ми пък падна от сцената, което беше наистина забавно (спокойно, сцената не беше висока). Пускахме толкова добре, че хората на фестивала ни накараха да пускаме дори след затварянето на основната сцена (мейн стейджа) и така закрихме фестивала със стил.

Какво може балканската денс сцена да даде на света?

Ali Güney: Аз мисля, че въпросът трябва да бъде зададен на обратно. Има толкова много талантливи, креативни и страстни хора на Балканите, на които светът трябва да обръща по-голямо внимание.

DJ Doo: Нещата, които имаме в излишък, са талантът и страстта, които влагаме в това, което правим. Просто това, което ни липсва, е  нужда е по-широка признателност.