България
Винили под звездите в партито „Disco Space – Under the Stars”

Винили под звездите в партито „Disco Space – Under the Stars”

Винилът – грамофонната плоча, която мислехме, че остарява във времето и събира прах някъде в дискографии на миналото, се завърна триумфално в последните години. Цифровите записи не само че не я изместват от зоните на професионалното музикално звучене, но я превръщат в нещо повече… В ръцете на диджея тя е съкровище с оригинална музикална стойност и изцяло различен саунд, усещане за автентичност, бохемски дух, модерно ретро и свобода. Неслучайно, продължавайки серията от партита, с които представя своите артисти на родна и на световна сцена, Producer Company CODE, избира за сцена на своето парти „Disco Space – Under the Stars” откритото пространство на покрива на НДК – Sky Plaza Rooftop.

След като в първото си парти за клубното лято на 2016 г. CODE представи DJ Goby, за 27 август (събота) българският лейбъл е поканил VinylAddicted. Гръцкият продуцент и DJ пристига в България като част от рустъра на агенцията с изключителен и зареждащ с енергия DJ vinyl set за DISCO SPACE.

Очакваме от него nu & deep disco И deep house от лимитирани нови винили, реализирани от лейбълите му: Editor’s Kutz, Diggin’ Disco Deep и много други издаващи 12‘‘ в днешни дни. Музикалната селекция и стилът на VINYLADDICTED и DJ GOBY са гаранция за качество на дансинга в изненадващо мелодичен, прочувствен и повдигащ настроението микс в едно парти с необикновена концепция.

VinylAddicted

Роден през 1981 г. в гр. Драма (Гърция), VinylAddicted още на 12-годишна възраст започва да събира плочи – соул, диско, фънк и хаус музика. Днес колекцията му наброява повече от 20 000 плочи. През април 2016 г., албумът му Diggin’ Disco Deep #3 – специално издание, е на върха на чарта “Djs Most Charted Disco” на Juno. В сътрудничество с водещи продуценти и DJ в областта на Disco/Nu-Disco той представя своите винил сетове в Белград, Истанбул, Милано, Париж, София и, разбира се, Солун с подкрепата на екипа на WePlayDisco.

Goby

GOBY започва като DJ в началото на 90-те години, вдъхновявайки публиката със звучене на винилите във водещи родни нощни клубове като “Спартакус”, “Червило”, “Вси Светии”, “Примо” и много други с вариращ музикален стил от R&B, Soul, Garage, Disco, House. След известно прекъсване, от 2015 г., той отново е на „сцената“ и се продуцира от Producer Company CODE.

Нощ под звездите в Sky Plaza Rooftop (НДК) на 27 август ще започне в 20:00 ч. Събитието е с вход – 10 лв. с предварителна продажба в мрежата на Weemss https://event.gg/4060 за повече информация http://www.iamcode.org . Вход на място в деня на събитието -12 лв. Възможна е отстъпка за групи над 5 човека. (10 лв. вход за 5+)