България
Бъдещето на музиката пристига в “Капана”, Пловдив на 11 и 12 юли
Nomi Ruiz photographed in Sunset Park and at the home of her grandmother Brooklyn, NY - 05.16.13 Credit: Jonathan Grassi

Бъдещето на музиката пристига в “Капана”, Пловдив на 11 и 12 юли

Първата по рода си академия за музикални продуценти и DJ-и в България – “Sound Ninja” и творческия екип на Melformator обединяват сили за да представят двудневно събитие, посветено на софтуерното музикално продуциране “Sound Academy” vol.2. В рамките на четири работилници, открит джем сешън и афтърпарти в творческия квартал на Пловдив – “Капана”, организаторите ще запознаят гостите на събитието с различните аспекти на дигиталното музициране.


На 11.07 (събота) в Sound Trap (ул. Братя Пулиеви 1), ще се проведат работилници по основи на звука, аудио дизайн в съвременната електрона музика и музикален миксинг. Лекторският екип на “Sound Academy vol. 2” се състои от експерти и доказани артисти, работещи с редица български и международни музиканти, лейбъли и медии – микс инженерът Димитър “Майт” Ганчев /Digital Plus Studio/, продуцентите Явор Топчиев /Sony Music Holland, Cr2 Records, Black Hole/ и Христо Рачев /Manners/ и Атанас Динчев /Melformator/.


Съботната вечер ще приключи с афтър парти в Sound Trap, на което част от лекторите ще представят продукцията си и селекция от любима музика в непринудена парти атмосфера. Публиката ще чуе DJ сетове от Melformator, Monk и Hotlife, обхващащи щирок спектър от музикални жанрове и стилове в електронната музика.

На 12 юли (неделя) на откритата сцена “Ядрото” в “Капана”, организаторите ще проведат отворени работилници за деца и възрастни. Посетителите ще имат възможност да изпробват различни методи за създаване на музика чрез хардуерни и софтуерни устройства, да запишат собствено парче и да задават всякакви въпроси, свързани със съвременното музициране. Лекторите от Sound Ninja и Melformator ще демонстрират функциите и метода на работа с разнообразни контролери и софтуерни програми и ще закрият събитието с открит джем-сешън.

Повече информация за събитието и записвания, може да получите във Фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/411393252381797/