България
Аbsolut открива Нощ на музеите и галериите в Пловдив 2015 със специално парти

Аbsolut открива Нощ на музеите и галериите в Пловдив 2015 със специално парти

След като посрещна повече от хиляда човека на официалното парти в миналогодишното издание на Нощ на музеите и галериите – Пловдив, Absolut за втори път готви голяма изненада в програмата на единадесетото издание на едно от най-големите културни събития в страната. Този път партито ще е под надслов Light The Night и ще премине под приглушено осветление, тематични Absolut коктейли и интерактивна инсталация, дело на Полина Герасимова, която ще отправи предизвикателство към гостите да рисуват със светлина.

Absolut продължава да държи високо ниво на музикална селекция. За подгряване на доброто настроение на гостите, зад пулта ще застане българският DJ Kaloo а.к.а Калоян Русинов, който е част от българската електронна сцена повече от десет години. Започва с псевдонима DJ Solaris и днес е насочен към house, techno и bass музиката, като продуцира и собствена. Основател e на независимата медия за електронна музика и културa bassline.bg, която цели да доставя най-актуалното от dance музиката и да подкрепя местни артисти и DJ.

В кулминацията на партито за първи път в България на сцената ще излезе добре познатият на берлинската клубна сцена и феновете на електронната музика у нас – Isaac Tichauer. Продукциите на Tichauer са известни с комбинацията на класически и съвременни концепции в хаус музиката. Добре обучен пианист и силно повлиян от хаус сцената в Детройт, Isaak оркестрира дълбока прогресивна енергия чрез детайлно синтезирани мелодии, вокали и струнни инструменти. Дебютният му албум „Devotion” дава на света един необикновен първи опит за човек, който се ражда напълно глух и досега живее само с едно функциониращо ухо. Това не му пречи да издаде албум и EP само за една година. Роден в Австралия и пребиваващ в Берлин, Isaac работи като продуцент и посвещава цялото си време на музката.

Мястото на събитието е залата на Държавна опера на площад Централен в Пловдив на 11 септември от 00:00 ч. Входът е свободен.