България
QUANTIC LIVE BAND в TERMINAL 1 на 21 май

QUANTIC LIVE BAND в TERMINAL 1 на 21 май

След близо 4-годишно отсъствие енигматичният британски продуцент и диджей QUANTICсе завръща в България на 21 май в клуб TERMINAL 1. Второто гостуване на артиста, част от музикалната платформата на Ballantine’s – My Beat, ще се отличи не само с участието на разнородната палитра от талантливи музиканти, които ще свирят на живо, но и с представянето на съвсем новия албум на QUANTIC, носещ символичното заглавие “Magnetica”.

Парчетата от Magnetica, които ще чуем на 21 май, олицетворяват творчеството на Will “Quantic” Holland, който се завръща към корените си и преоткрива електронното звучене с умело вплетени фолк, реге, соул, фънк и дъб елементи. Петнадесетият поред студиен албумна британския колорит демонстрира перфектното съчетаване на културното многообразие и влияния на Бразилия, Ямайка, Етиопия, Ангола, които пропиват всеки трак. В проекта взимат участие Pongolove oт Buraka Som Sistema с емблематичното за албума парче “Duvidó”, етиопецът Dereb the Ambasadorс “Arada” и неповторимата Alice Russellс “You will return”, както и вокалистите Lara Renno (Бразилия),Nidia Gongora (Колумбия) иThalma De Freitas (Бразилия).

Творческият процес при QUANTIC се отключва с многократно и многопластово моделиране на звука, който винаги е пропит от средата и мястото, на което твори. Експериментаторският дух е водеща сила при появата на първия му албум, който пише в студиото в дома си, използвайки бийт семплинг основа, вдъхновена изцяло от музиката на 70-те, която Holland умело комбинира със звука на модерни инструменти.Следва албум, с който артиста прави препратка към влиянието на американския ритъм & блус. Той е наситен с дръм и хип-хоп мотиви, семплирани с фънк и соул елементи.

Quantic_2

През 2005-а прави рязък завой и се пуска по латино вълната, която допълва звученето на стила-QUANTIC с кумбия, соул и салса, a малко по-късно и с афро-колумбийски и регеелементи. В този период се появяват и изключително успешните колаборации на Holland с продуцента NICODEMUS и покоряващия глас на американската соул певица SPANDKY WILSON. Разбира се, едни от най-емблематичните и хитови проекти на QUANTIC са тези сMr. Scruff (NINJA TUNE) и британската соул певица Alice Russell.

Всичко това оформя пъстрата творческа личност, която се крие зад псевдонима QUANTIC. Китарист, акордеонист, студио инженер, музикален селектор, режисьор и автор на редица ремикси – енигматичният и безкрайно талантлив Will Holland ще покори и българската публика с притегателната сила на музикалния заряд, който носи не само той, но и всички артисти пристигащи за специално участие на 21 май вклуб TERMINAL 1.

Билетите са на цена от 25 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Еventim.