България
Свен Вет ще представи новата си компилация Sound of the 14th Season в София

Свен Вет ще представи новата си компилация Sound of the 14th Season в София

Вече 14 години остров Ибиса е любимо убежище за Свен Вет и обкръжението му. През 2013-а култовите Cocoon-вечери превърнаха клуб Amnesia в джунгла на тропически остров, която съблазнява с пищни цветове и интригуващи звуци. Затова седмици след закриването на сезона лейбълът е готов с традиционната си компилация Sound of the 14th Season, която ще топли феновете до следващото лято.

Разбира се, стиловото разнообразие в нея е водещо – от техно гиганти, като Richie Hawtin, Adam Beyer, Chris Liebing и Luke Slater, през хаус вибрациите на Carl Craig, Dixon, Josh Wink, Onur Özer, Henrik Schwarz и Guy Gerber, до виртуозните изпълнения на живо на Dixon, Martinez, KiNK, Alejandro Mosso и др.

Любопитно е, че в Sound of the 14th Season Свен Вет не просто слива новите звуци от най-профилираните продуценти от света на електронната музика в едно цялостно изживяване. Тази година подходът е различен: вместо да създаде два микса представящи нощта и деня, той продуцира един пълен сет, в който дори липсва обичайното мото.

Докато слънцето се снишава над Средиземно море, омайващите далечни акорди на Allowance от Isolée оставят впечатлението, че всичко е казано и всичко е направено. Сякаш Свен Вет напомня, че началото може да бъде край, както всеки край е начало. Така следва пробуждащата мелодия на Lucky от Lusine, с който ескалацията на енергията преминава в ремикса на DJ Sprinkle на Lockdown Party на The Mole, мощния бас на Ricardo Villalobos, последван от нежния пиано риф в I Wanna Let You Go на Marcus Fix. Losoul с неговия сдържан, праволинеен груув събира енергията на дансинга в един ясно насочен удар, кумниниращ в еротичния заряд на How You Want It на Victor Shan и настъпателния ритъм на John Heckel. В Confidence на Daniel Stefanik бас линията дебне като гладно животно, което се готви за скока на Bug In The Bassbin на Soy Mustafa. The Third Man е финалният химн на екстаза, след който втората част на компилацията се отправя към една малко по-мека нотка.

Енергичните хаус звуци на Henrik Schwarz изследват мрачната инди рок чувствителност, преливаща по идеален начин в Gotham на Ten Walls. Контрастът между очарователните мелодии и тежкия бас, омагьосва публиката. Хорът в Sea Creatures на DJ Yellow & Flower придава на клубния звук средновековна сакралност, която Matt John грубо разкъсва с игривото звучене на The Keys с вокал, напомнящ мъжкарското припяване на Дейвид Боуи от 80-те. Butch насочва асоциациите към по-директно танцувалните вибрации, които избухват в трака на wAFF. Nihad Tule поема щафетата с бурна електроника, продължена от многопластовата композиция на Psyk и фината сайкъделик отпратка на Developer. След тях всичко е сляпо препускане до финалния рог в потния адреналин, който концентрира целия горещ летен адреналин в един мощен звук. Това е краят на Ибиза сезона, но и началото на друго приключение – световното турне на Sound of the 14th Season.

 

Джунглата идва в България. 23 ноември, 23.00 часа, зала Фестивална!

Билети – http://www.eventim.bg/bg/bileti/metropolis-pres-cocoon-sofia-festivalna-hall-335289/event.html