Театър става парти локация за Absolut Reinvent

На 28 ноември Absolut поставя старт на проекта Reinvent, който ще преоткрива нетрадиционни пространства за нощни събития с участието на различни артисти. DJbook е официален партньор на събитието, което ще преобрази Модерен/Независим театър – София с участието на сценографа Никола Тороманов – Фичо и музиката на Aerea Negrot от Hercules & Love Affair. Специално за случая и мястото, Тороманов създава арт инсталация от огледала, която ще постави основата на Reinvent проекта. Творбата му ще бъде надграждана от още шест артиста в следващите събития от проекта, за да предаде финалното послание, заложено във философията на Absolut и проекта Reinvent.

Важна част от преоткриването на театралното пространство за нощен живот ще бъде и музиката на специалния гост Aerea Negrot, позната от музикалния проект Hercules&Love Affair. Negrot е родена във Венецуела, но е живяла и в Хага, Порто, и сега в Берлин. Макар да се изявява икато авангардна танцьорка, тя е и класическа певица, чийто глас напомня за този на Мария Калас. Музиката й е отлична селекция от нежен и мелодичен хаус, понякога преливащ в тек хаус, смесен с джаз и кабаретни мотиви.

Aerea_416_by_Rafael_Scovino_300dpi_0

Вдъхновени от дългогодишната си страст да работят с иновативни артисти, Absolut отново си колаборират с най-интересните имена от българската сцена.Тъй като първата абсолютна трансформация за тази година е на театрално пространство, за нея е поканен един от най-добрите български сценографи. Името на Никола Тороманов е свързано с почти всички постановки на Явор Гърдев и режисьори от класата на Мариус Куркински, Крикор Азарян и Стоян Камбарев. През 2007-ма печели “Икар” за сценографията на “Крал Лир” в Народния, а година по-късно – “Аскеер” за “Валентиновден” в театър “Зад канала”.

В следващите събития Absolut Reinvent ще вдъхне нов нощен живот на още шест места, които познаваме с различна дневна функция. Вдъхновението за Absolut Reinvent идва от вечния дизайн на иконичната Absolut бутилка, която преоткриваме с обновен дизайн през този сезон.

Билети в предварителна продажба може да намерите в мрежата на Eventim, на цена от 10лв. или на място за 20лв. Две седмици преди събитието ще можете да спечелите и двойна покана, ако поръчате специалните коктейли The Theatre или друга Absolut напитка в някои от най-добрите софийски барове, които скоро ще бъдат обявени на abslt.bg.